Sağlıkta Temiz Enerji Dönemi Başlıyor

Enerji

Türkiye’nin 4 ilinde 7 farklı noktada güneş santralleri kurulacak. Santrallerde üretilen elektrik ile MLP Care bünyesindeki hastanelerin enerji ihtiyacı temiz kaynaklardan karşılanacak ve yıllık 73 bin ton karbon salımının da önüne geçilecek.

 Proje; Çankırı, Yozgat, Sivas ve Gaziantep illerindeki 7 farklı noktada Güneş Santrali (GES) projelerinin kurulması ve işletilmesini kapsıyor.

GES’lerin kurulu gücü yaklaşık 75 MWp olacak ve MLP Care’in Türkiye’de hizmet veren 27 Medical Park ve Liv Hospital şubelerinin enerji ihtiyacının yüzde 90’ından fazlasını karşılayacak.

Enerjisa Enerji’nin geliştirdiği yenilenebilir enerji uygulamalarına bir yenisini eklediği bu proje, MLP Care’in Türkiye sağlık hizmetleri alanında önemli bir kapasiteyi temsil etmesi açısından da sektörünün öncü sürdürülebilirlik projelerinden biri olacak. YEO Teknoloji de arazilerin bulunması, izin süreçlerinin yürütülmesi, detay mühendislik çalışmalarının yapılması ve santrallerin inşası konularında  projenin çözüm ortağı olarak yer alacak.

enerji

ESCO ile gerçekleşecek proje, sağlık ve enerji sektörünün önemli oyuncularını bir araya getiriyor. Sürdürülebilirlik konusunu merkezine alan bu üç şirket, yaptıkları çalışmalar ile Türkiye’nin yenilenebilir enerji dönüşümüne ve dolayısıyla karbon sıfır hedefine koşmasına destek oluyor.

Performansa dayalı iş modeli anlayışıyla kurulacak olan GES’ler ile 7 lokasyonda yıllık ortalama 112,401 GWh temiz güç üretilerek, yıllık 73 bin tonun üzerinde karbon salımı engellenecek. Farklı lokasyonlardaki GES’ler sayesinde yıllık yaklaşık 37 bin 468 hanenin elektrik tüketimine denk gelen güç üretimi, herkes için daha iyi bir gelecek yaratmak için çevreci bir şekilde sağlanacak.

İşimin Enerjisi’ çözümleri kapsamında hayata geçecek tesislerin 7 yıllık sözleşme süresince tüm bakım, onarım ve işletme çalışmaları da firm tarafından yapılacak. GES’lerde üretimin 2024 yılında başlaması planlanıyor.

Diablo 4 Xbox Game Pass’e Geliyor