En yoğun temiz enerji kaynağı için kollar sıvandı

yapılan zamlardan sonra

İsviçreli bilim insanları, işlevsel olarak En yoğun temiz enerji kaynağı için yeri yaklaşık 3,5 kilometre kazdı. Araştırmacılar, ‘K ufku’na erişebilirse yüksek basınç altındaki sıvılara ulaşmak mümkün hale gelecek. İşte haberimizin detayları.

İtalya Dağları’nın etekleri, ilginç bir kazıya tanıklık ediyor. Hem sıcaklığın hem de basıncın yüksekliği nedeniyle kayaların dahi esnediği bu bölge, Venelle-2 kazı kulesi olarak isimlendirildi. Yaklaşık 3,6 kilometre kadar derine inildi. Hem gaz hem de sıvı özellikleri gösteren süper kritik jeotermal akışkanların ve mineral yönünden zengin suların bulunması kafalarda temiz enerji soruları yarattı.

En yoğun temiz enerji kaynağı için çalışmalar durdu

Proje, bu akışkanlara ulaşarak onları toprağın üstündeki türbinleri döndürmede kullanabilirse yenilenebilir enerji kaynakları bakımından en yoğun enerji formu elde edilecek. Böylece çok daha sorunsuz bir enerji çözüm tekniği ortaya çıkacak.

En yoğun temiz enerji kaynağı calisma

Tüm bunlara ek olarak K ufkundaki akışkanlara erişmek pek kolay olmuyor. Alta Rock Energy isimli jeotermal enerji şirketinin kurucusu Susan Petty, buradaki akışkanlar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Böyle yerlerdeki kritik akışkanların pek az bulunduğu ve bu projede başarı sağlanıp akışkanlar bulunsa dahi dünyanın diğer bölgelerinde aynı başarının sağlanmasının zor olduğunu itiraf etti.

Araştırma kulesindeki kazı bir süredir durdu. K ufku yakınlarında artan sıcaklık nedeniyle kuyunun en aşağısındaki ekipmanlar iyi durumda değil. Sizce bu araştırma sonunda sınırsız bir temiz enerji elde etmek mümkün olacak mı?

TP-Link Tapo P100Mini Akıllı Wi-Fi Soket ile evinize ‘akıl’ katın!