Google Güvenli Tarama ile zararlı sitelerden artık korkmayın!

google kotu amacli yazilim

Google, güvenli olmayan siteler hakkında artık daha fazla bilgi verecek. Kullanıcılar, Google tarafından zararlı olduğu söylenen sitenin neden zararlı olduğunu ve bu durumun gidişatı ile ilgili daha detaylı bilgiler öğrenebilecek.

google-kotu-amacli-yazilim

Bir süredir Google arama sonuçlarında karşınıza çıkan linkleri ziyaret etmek istediğinizde kırmızı bir uyarı ekranı ile karşılaşıyoruz. “Gideceğiniz site kötü amaçlı yazılım içeriyor.” Şeklinde uyarı veren bu uygulama aslında oldukça faydalı ancak bazen gerçekten ihtiyaç duyulan internet sitelerinde de olabiliyor. Dolayısıyla kullanıcıların daha fazla bilgiye ihtiyacı oluyor. Google bu durum için yeni bir uygulama başlattı.

Google’ın resmi internet güvenliği blog sayfasında paylaşılan bir yazıya göre artık zararlı sitelerin durumu hakkında daha fazla bilgi verileceği açıklandı. 2006 yılından beri uygulanan “zararlı site” sayfasında artık sitenin bilgisayarınıza nasıl zararlar verebileceğine dair bilgiler paylaşılacak. İlgili sorunun kalıcı mı yoksa geçici mi olduğu gibi bilgiler ile kullanıcılar bilgilendirilecek. Ayrıca istediğiniz herhangi bir sayfanın bağlatışını kopyalayarak siteyi ziyaret etmeden zararlı olup olmadığını görmek mümkün olacak.

Şeffaflık Raporu olarak hazırlanan bu sayfa ile içerisinde ilgili internet sitesindeki güvenlik sorununun site sahipleri mi yoksa kullanıcılar tarafından mı kaynaklandığını görmek mümkün. Örneğin bir forum sitesinde böyle bir uyarı alırsanız, virüsün forumdaki bir kullanıcı tarafından mı paylaşıldığını yoksa forumun tamamının mı virüslü olduğunu görebileceğiz.

Zararlı olup olmadığından emin olamadığınız sayfaları ziyaret etmeden buradaki bağlantıyı tıklayarak kontrol edebilirsiniz.

HTC One A9’un iPhone 6s’ten iyi olduğu noktalar