Elon Musk Çin Uzay Programı ile ilgileniyor olabilir

Elon Musk etkisi

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk’ın Çin’i ziyaret etmesinin yankıları sürüyor. İşte ünlü milyarderin bu gezisine ilişkin son dakika bilgileri.

Elon Musk Çin Uzay Programı ile ilgileniyor olabilir. Kısa bir süre önce, Elon Musk‘ın Çin ziyaretine dair önemli haberler ortaya çıktı. Bu seyahat, dünya çapında otomobil pazarının en büyük bölümünü oluşturan Çin ile Tesla arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi potansiyelini taşıyor. COVID-19 salgınından bu yana Musk’ın Çin’e gerçekleştirdiği ilk ziyaret olan bu seyahat, Çin’in otomobil satışları üzerinde Tesla‘nın global satışlarına sahip olduğu büyük etki düşünüldüğünde, Musk’ın bu ülkeye olan bağlılığı hiç de şaşırtıcı değil. Aslında, Tesla’nın Q1 dönemi içerisinde gerçekleştirdiği teslimatların yarısından fazlası Çin’de yapıldı.

Elon Musk 2018 yılındaki tweet'iyle federal iş yasasını çiğnedi

Çin’de Twitter’ın kullanımı yasak olmasına rağmen, Musk kendisini Çin halkı için efsanevi bir figür haline getirdi. CEO olarak Musk, 2 milyondan fazla takipçisi olan Weibo’da Çin’e duyduğu hayranlığı, tedarik zinciri kesintilerine karşı çıkışını ve Çin’deki iş genişlemesini dile getiriyor.

Tesla

Elon Musk Çin Uzay Programı ile ilgileniyor olabilir

Musk’ın Weibo’da paylaştığı “Çin uzay programı, insanların çoğunun farkında olduğundan çok daha ileri seviyede” ifadesi, onun Çin halkı nezdindeki prestijini artırmıştır. Bu sebeplerden ötürü, ona “Demir Adam” lakabı takılmıştır.

Elon Musk, Twitter'ın uzaktan çalışma kurallarını yine değiştirdi

Musk’ın Çin ziyaretine dair ayrıntılar hala gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Ancak, şu ana kadar bildiklerimiz arasında, Musk’ın seyahatine, sektörün en büyük pil üreticilerinden biri olan CATL’nin başkanı Zeng Yuqun ile yemek yiyerek başladığını biliyoruz. Kısa bir süre önce, CATL ve Tesla’nın ABD’de daha ucuz piller üretmek için birlikte çalışacağına dair duyumlar ortaya çıktı, ancak bu konuda hala bir doğrulama yapılmadı. Musk, ayrıca Tesla’nın popüler Model 3 ve Model Y otomobillerinin arkasında duran ekiple tanışmak üzere Şanghay’daki Gigafabrika’yı ziyaret etti. Elon Musk Çin Uzay Programı ile ilgileniyor olabilir.

Google Pixel 8 yeni bir sertifikasyon sürecinde daha ortaya çıktı