Rusya’ya bir darbe de YouTube’dan geldi!

Youtube, sosyal medya uygulamaları arasında rekor kırdı!

Popüler video paylaşım platformu YouTube, Rus kanallarının video hizmetinden gelir elde etmesini engellediğini duyurdu.

Rusya’ya bir darbe de YouTube’dan geldi! Ukrayna’yı işgal altına alan Rusya’ya tepkiler dinmiyor. Tüm dünyanın gündemine oturan bu işgal sonrasında hem ABD hem de Avrupa tarafından Rusya’ya karşı pek çok yaptırım kararı alınmıştı. Teknoloji şirketlerinin de ülkeye karşı olan tutumu oldukça katı. Popüler video paylaşım platformu olan YouTube da Rusya hakkında çok ciddi bir karara imza attı. Buna göre artık Rus kanalları, yaptıkları paylaşımlar üzerinden para kazanamayacak.

Rusya’ya bir darbe de YouTube’dan geldi!

Rusya-Ukrayna savaşında üçüncü günü de geride bıraktık. Rusya şehirleri bombalarken Ukrayna var gücüyle direnmeye çalışıyor. Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy ise sosyal medya hesapları üzerinden sürekli olarak bilgilendirme yapıyor ve halkın moralini yüksek tutmaya çalışıyor. Sığınak olarak metro istasyonlarını kullanmak zorunda olan vatandaşlarda ise endişe hakim. Zira Putin’in daha ne kadar ileri gidebileceğini kimse bilmiyor.

YouTube yanlış bilgilerle müdahale etmek için yeni hamleler yapıyor

Hemen hemen bütün dünya Kremlin yönetimine tavır alırken teknoloji şirketleri de boş durmuyor. Son olarak YouTube, Rus kanallarının paylaştıkları videolar üzerinden gelir elde etmelerini askıya aldığını duyurdu. Bu kanallar içerisinde ülkenin en önemli televizyon kanalı olan Russia Today de yer alıyor. Alınan bu kararın şimdilik kişisel YouTube hesaplarını kapsamadığını da belirtmiş olalım.

Intel yeni işlemcilerini paylaştı: Performans canavarı olacak