Rusya Visa ve MasterCard yaptırımlarına bakın nasıl cevap verdi

Mastercard fintek 4

Rusya Visa ve MasterCard ile ilgili yaptırımlara ilginç bir yanıt verdi. Fakat bu yanıtı sözlü olarak değil sistemsel olarak gösterdi.

Rusya Visa ve MasterCard yaptırımları ile birlikte zor durumda kaldı. Ukrayna’yı işgal etmesi ile birlikte birçok ülke baskı oluşturdu. Finans şirketleri Rusya’da hizmetlerini askıya aldı. Uluslararası toplumun yanında olduklarını ifade eden tüm finans platformları birçok yaptırım uyguladı.

Ukrayna toprakları içerisinde Rus askerlerinin yer alması dünya basınında büyük tepkiye yol açtı. Ukrayna’yı işgal etmeye çalışan Rusya, adeta uluslararası toplumdan dışlandı. Bunun en büyük kanıtlarından bir tanesi ise finans şirketleri MasterCard ve Visa tarafından yapılan hamlelerdi. Ancak Rusya, Çin ile ortaklık kurarak buna yanıt verdi

Rusya Visa ve MasterCard yaptırımlarını aşmak istiyor

Dünyanın en büyük askeri güçlerinden bir tanesi olarak bilinen Rusya, ciddi yaptırımlar ile karşı karşıya. Rus bankaları tarafından yapılan açıklamalarda yeni ödeme sistemi vurgusu yapıldı. Rus ödeme sistemi olarak bilinen Mir ile Çinli UnionPay işbirliği yapma kararı aldı.

Rusya Visa ve MasterCard

Bu iki finans sistemi ödeme işlemlerinde ortak olarak çalışacak. Rusya’nın bir diğer büyük bankası olarak bilinen Alfa Bank tarafından yapılan açıklamalarda ortaklık kurduklarını ve yeni kartlar çıkarmaya hazırlandıklarını söyledi. Sistemin yaklaşık olarak 180 ülkede kullanılabilir olacağı belirtildi.

Rusya istihbaratı Anonymous tarafından ele geçirildi

Rusya’ya gerçekleştirilen yaptırımlar çok büyük korku yaratıyor. Özellikle Rus vatandaşlar bu yaptırımlar ile birlikte ekonominin tamamen 40 yıl geriye gideceğini düşünüyor. Rusya ve Çin tarafından yapılan bu hamle ise ikilinin biraz daha yaklaşmasına neden oldu. Kısacası dünya gündemi tahmin edilenden çok daha sıcak.