Rusya istihbaratı Anonymous tarafından ele geçirildi

Meta gözetleme şirketine siber güvenliği

Rusya istihbaratı Anonymous tarafından saldırı altında kaldı. Konu ile ilgili önemli bazı açıklamalara yer verildi. Hadi gelin merak edilen detaylara birlikte bakalım.

Rusya istihbaratı Anonymous saldırıları ile karşı karşıya. Ünlü hacker grubu bir kez daha bu savaşın içerisinde yer aldı. Rus devlet televizyonu bu grup tarafından daha önceden ele geçirilmişti. Hemen ardından Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları televizyonlardan gösterild.i

Dünyanın en büyük hacker grubu olarak bilinen Anonymous saldırılarına devam ediyor. Rusya federal güvenlik servisi hizmetlerini ele geçirdiğini söyleyen grup, Twitter üzerinden bazı paylaşımlar yaptı. Kurumun web sitesini ele geçirdiklerini ve erişilemez hale geldiğini söylediler.

Rusya istihbaratı Anonymous ile mücadele ediyor

Hacker topluluğu tarafından yapılan paylaşımda “güle güle fsb.ru” ifadelerine yer verildi. Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaşlarda hackerlar bu tür saldırılar yapıp paylaşımlara yer veriyor. Sürekli olarak misilleme üstüne misilleme geliyor. Şimdi de Rusya istihbarat teşkilatı zor durumda bırakıldı.

Rusya istihbaratı Anonymous

Siber alemde savaşlar fiziksel dünyaya pek benzemiyor. Her ne kadar fiziki bir etki yaratmasa bile yine de Rusya federal güvenlik servisi gibi kritik kurumlar devre dışı bırakılabiliyor. Siber güvenlik uzmanları DDOS saldırıları ile bu kurumun ele geçirildiğini söyledi. Aslına bakacak olursak hacker grubu daha çok siteyi çökertmekle ilgilendi.

Anonymous Facebook hakkında açıklama yaptı: Söylentiler doğru değil

Rusya istihbaratı Anonymous saldırısının hemen ardından güvenlik düzeyini üst seviyelere çıkardı. Şu anda kurumun sitesine erişmeye çalıştığınızda bağlantı yok mesajı ile karşılaşmanız mümkün. Web sitesinin devre dışı bırakılması için yapılan saldırılar başarıyla sonuçlandı. Bakalım önümüzdeki günlerde ne tür siber saldırılar gelecek.