Rusya küçük atom bombası kullanmaya başladı

Rusya küçük atom bombası

Rusya küçük atom bombası kullanmak için harekete geçti. Bahsi geçen silah sistemi Ukrayna’da yasal olarak kullanılamıyor.

Şu sıralar savaşı sürdürmeye devam eden Rusya, küçük atom bombası kullanarak işi farklı bir boyuta taşıdı. Binlerce askerin ve Ukraynalı sivillerin öldüğü bu savaşlar aslında hukuk kurallarını alt üst etti. Ukrayna’dan gelen görüntülere baktığımızda Rusya’nın yasaklı silahlar kullandığını görüyoruz.

Normal şartlarda termobarik roketler kullanmak doğru olarak görülmüyor. Bu roketler TOS-1 olarak isimlendiriliyor ve menzilendiği yerde büyük yıkımlara neden olabiliyor. Ukrayna’ya karşı bu silahların kullanıldığı şüphesi ise artış göstermişti. Ortaya çıkan bazı görüntüler bunu kesinleştirdi.

Rusya küçük atom bombası korkunç etkiler yaratıyor

Dünyanın en büyük ülkeleri içerisinde yer alan Rusya bu sistemleri kullandığını doğruladı. Konu ile ilgili Rusya Savunma Bakanlığı bazı açıklamalar yaptı. Silah sisteminin kurallar çerçevesinde kullanıldığı ifade edildi. Hatta konu ile ilgili bir video paylaşıldı.

Normal şartlarda birçok ülkede bu silahların kullanılması yasak. Ancak sivillerin hayatının tehlikeye girmesi halinde işler daha da sertleşiyor. Yani Rusya sivillerin hayatını tehlikeye atarak bu tür işlere girişemez. Silahların yaratacağı hasarın kazanılan askeri avantajlardan daha fazla olması tüm dünya kamuoyunda endişe yaratıyor.

Rusya interneti yaptırımlarla boğuşuyor: Dünyayla bağlantısı kesiliyor

Rusya küçük atom bombası büyük bir sıcaklık ortaya çıkarıyor. Roketin düştüğü yere bakıldığında tüm altyapıları yok etme potansiyelinin olduğu görülüyor. İç organlara büyük zarar vermekle birlikte etrafındaki insanları adeta yakıyor. Peki siz bu tür yüksek teknolojili silahların kullanılması hakkında ne düşünüyorsunuz?