Rus tankları bulaşık makinesi çipi ile çalışıyor!

tank 2

Ukrayna işgali sonrasında dünyanın tepkisini çeken ve hemen her alanda büyük ambargolara maruz kalan Rusya, her geçen gün biraz daha zor bir duruma düşüyor.

Rus tankları bulaşık makinesi çipi ile çalışıyor! Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi her ne kadar basında eskisi kadar yer bulamasa da, bu iki devlet arasındaki savaş kıyasıya devam ediyor. Dünyanın en güçlü devletlerinden biri olan Rusya’nın, dünyanın geri kalanınca kabul edilebilecek meşru bir sebebi olmaksızın Ukrayna’yı işgal etmesi ise, ilk günden bu yana tepkilerin odağını oluşturuyor.

Rus tankları

Bilindiği üzere gıdadan giyime, akıllı telefondan bilgisayara kadar akıllara gelebilecek hemen her konuda şu an için bir ambargo ile muhatap olan Rusya, bu durumun getirdiği olumsuzlukları da sonuna kadar hissediyor.

Rus tankları

Geçtiğimiz günlerde birkaç adet Rus tankını ele geçirdiklerini duyuran bazı Ukraynalı yetkililer, ele geçirilen bu tanklarda buzdolabı, çamaşır makinesi gibi cihazlar için geliştirilen yarı iletken maddelerin bulunduğunu iddia etti.

Rus tankları

Rus tankları bulaşık makinesi çipi ile çalışıyor!

Rusya’nın teknoloji ithalatı konusunda da büyük baskı altında olduğu düşünüldüğünde aslında ev tipi cihazlarda bulunan yarı iletkenlerin savaş alanında kullanılmaya başlanmasına şaşırılmamalı. Öte yandan bu kaynağın sonunun da resmi olarak yakın olduğu bir gerçek. Ancak burada altını çizdiğimiz bir nokta var o da “resmilik” unsuru.

Dünyanın büyük çoğunluğunun ambargo uyguladığı Rusya, ihtiyacı olduğu birçok teknolojik ara mal ve hammaddeyi elde edebilmek için, artık yasadışı ithalata büyük ölçüde göz yumuyor. Ayrıca kendi ihtiyacı olan ürünleri üretebilmek isteyen Rusya, sıfırdan başlamak yerine Avrupa menşeili cihazlar üzerinde tersine mühendislik çalışmaları yapıyor.

Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 lansman etkinliği 20 Mayıs’da