Roman Abramovich Chelsea’yi satışa çıkardı

chelsea1

Ünlü Rus iş insanı Roman Abramovich sahibi olduğu Chelsea’yi satma kararı verdi. İşte detaylar.

Roman Abramovich Chelsea’yi satışa çıkardı! Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş dünyanın bir numaralı gündem maddesi konumunda. Rusya ile herhangi bir askeri çatışmaya girmekten kaçınan ABD ve Avrupa’nın en büyük silahı ise ekonomik yaptırımlar. Son olarak ABD Başkanı Joe Biden, oligark olarak da bilinen Rus iş insanlarına yaptırım uygulanacağını ilan etmişti. Bu kararın sonrasında Rus milyarderlerin zor duruma düşeceği ve bu sebeple de Putin’e savaşı durdurması için çağrıda bulundukları ifade ediliyor.

Sahibinden satılık: Roman Abramovich Chelsea’yi satışa çıkardı

Belki de bu belirsizlik ortamından dolayı Rus milyarder Roman Abramovich, sahibi olduğu Chelsea futbol kulübünü satışa çıkardığını duyurdu. İngiltere Premier Lig’de mücadele eden Chelsea, geçtiğimiz sene şampiyonlar ligi kupasını müzesine götürerek büyük bir başarıya imza atmıştı. Bu sezon ligde şampiyonluk mücadelesi veren takımın bu karardan nasıl etkileneceği ise merak konusu.

chelsea

Roman Abramovich ise bahsi geçen konu hakkında kısa ve net bir açıklamada bulundu. Abramovich, “Umarım hepinize veda etmek için Stamford Bridge’i son bir kez ziyaret edebilirim.” ifadelerini kullandı. Abramovich böylece kulübü satılığa çıkardığı iddialarını da doğrulamış oldu. Ayrıca Rus iş insanı, bu satıştan elde edeceği geliri Ukrayna’daki savaş mağdurları için harcayacağını da söyledi.

Yeni Megane E-Tech %100 Elektrikli’ye Eurocap’ten 5 yıldız