Google’ın Sürücüz Araçları Yola Çıkmaya Hazır

Google araba

Bir süredir test aşamasında olan sürücüsüz araçlarını yola çıkarmaya hazır görünen Google, bu araçların çok yakında kullanılmaya başlanacağını duyurdu.

Yenilikçi teknolojiler konusunda önde gelen firmalar arasında Amerikalı internet devi Google, önümüzdeki yıllarda insan hayatını değişitirebilecek projelere imza atmaya devam ediyor. Son olarak da trafik problemini kökten çözebilecek sürücüsüz araçlar projesine girişen Google, geçtiğimiz günlerde yayınladığı açıklamayla projede neredeyse sona gelindiğini duyurdu.

Google_araba

Uzunca bir süredir teknoloji dünyasının gündeminde olan sürücüsüz araçlar projesi hakkında bir açıklama yayınlayan proje yöneticisi Chris Urmson, Google sürücüsüz araçların yola çıkmaya hazır olduğunu ve çok yakında California sokaklarındaki yerlerini alacaklarını duyurdu.

Test aşamasında gelen kazalarla ilgili tartışmaları da cevapsız bırakmayan Urmson, bu kazalara kendi sürücüsüz araçlarının değil insanlar tarafından kullanılmakta olan diğer araçların neden olduğunu iddia etti. Bunun yanı sıra bu kazaların oldukça hafif olduğuna dikkat çeken Google yöneticisi, bu kazalarda kimsenin zarar görmediğini açıkladı.

Bu araçların önlerine çıkan engelleri kolaylıkla fark edebildiğini söyleyen Urmson, araçların trafiğe çıkacağı bölgedeki sürücülerin ve yayaların endişe etmesini gerektirecek herhangi birşey olmadığının garantisini verdi. Ayrıca bu deneme süreci boyunca araçların başıboş bırakılmayacağını açıklayan Urmson, beklenmedik bir durum olduğunda duruma müdahale etmesi için araçların içinde güvenlik sürücülerinin de yer alacağını açıkladı.

Alibaba Dünyaya Açılmak İstiyor