Rivian binlerce elektrikli otomobili trafikten çekmek zorunda kaldı

Rivian elektrikli otomobil

Amerika’nın önde gelen elektrikli otomobil üreticilerinden Rivian, sonradan tespit edilen bir kusur sebebiyle 12 binden fazla aracı trafikten çekmek zorunda kaldı.

Piyasa sürülen, hatta trafiğe çıkmış olan araçların sonradan tespit edilen kusurlar nedeniyle trafikten çekilmesi, otomobil üreticilerini hem finansal olarak zarara uğratıyor hem de kullanıcı gözünde prestijini zedeliyor. Bu yüzden otomobil üreticileri, araçlarını piyasaya sürmeden önce kapsamlı testlerden geçiriyor. Çoğu kusur test aşamasında tespit edilip araç piyasaya sürülmeden önce gideriliyor. Ancak tüm bu testlere rağmen zaman zaman gözden kaçan kusurlar da oluyor. Bu tarz durumlarda otomobil üreticilerinin finansal zararı ve prestij kaybını göze alıp bu araçları trafikten çekmekten başka çaresi kalmıyor.

Her otomobil üreticisinin korkulu rüyası olan bu talihsizlik bu kez de Rivian’ın başına geldi. Amerika’nın önde gelen elektrikli otomobil üreticilerinden olan Rivian, sonradan tespit edilen bir sorun sebebiyle binlerce aracı trafikten çekmek zorunda kaldı.

rivian 3

CNBC tarafından paylaşılan bilgilere göre Rivian, gevşeye bir klips sebebiyle 12.212 aracı trafikten çekme kararı aldı. Çünkü bu klipsteki problem, sürücülerin aracı istedikleri şekilde kontrol etmelerinin önüne geçerek ciddi sonuçlar doğurabilir.

İşin kötüsü bu trafikten çekme kararı tek bir modeli değil, Rivian’ın bu yıl ürettiği otomobillerin neredeyse tamamını etkiliyor. Rivian tarafından trafikten çekilen elektrikli otomobiller arasında 2022 model R1T kamyonet, R1S SUV’lar ve Amazon için ürettiği elektrikli minibüsler yer alıyor. Bu yılın başından bu yana 14.317 otomobil üreten Rivian’ın 12 binden fazla aracı trafikten çekiyor olması, sorunun ne kadar büyük olduğunun göstergesi.

Rivian bu sorundan etkilendiği için trafikten çekilen araçlardaki sorunu ücretsiz olarak tamir edecek. Bu hata giderildikten sonra araçlar yeniden trafiğe dönebilecek.

Apple milyar dolarlık cezasını hafifletti