Tek kişilik drone: Ehang 184

ehang 184

Drone ile uçmaya hazır mısınız? CES 2016’da dünyanın ilk tek kişilik drone’u görücüye çıktı. İşte karşınızda Ehang 184.

CES 2016 ilginç hatta çılgın denebilecek ürünlere de ev sahipliği yapıyor. İşte onlardan biri. Tek kişilik drone ilk defa CES 2016’da görücüye çıktı. Daha önce internette paylaşılanların aksine bu son derece modern bir ulaşım aracı olarak karşımızda.

ehang-184-2

Ehang 184 insan taşıyan drone!

Çinli drone üreticisi Ehang markası Ehang 184 isimli ürün ile oldukça dikkat çekti. Ürün dört rotora ve dört rotorda 8 elektrikli motora sahip. İçerisindeki dahili GPS sistemi ile sürüşü tamamen otomatik şekilde yapabiliyor. Size düşen tek şey harita üzerinden gitmek istediğiniz yeri seçmek.

Saatte 100 km hıza erişebilen Ehang 184, 100 kiloya kadar bir yolcuyu yaklaşık 23 dakika kadar uçurabiliyor. Tabii yolcunun ve yükünün ağırlığına, hava durumu koşullarına göre bu süreyi 20-25 dakika olarak belirtebiliriz.

Olayı bir tehlike durumunda, herhangi bir sistemin arızalanması söz konusu olduğunda Ehang 184 güvenli uçuş moduna geçiyor ve uygun bir noktaya iniş yaparak yolcuyu tehlikeye sokmuyor. Sistem tamamen elektrikli. Üretici firma fırtına koşullarına dayanıklı olduğunu da belirtmiş ancak bu konuda bir detay yok. Bu tarz bir ürün şimdilik çoğu ülkede yasak ancak ilerleyen dönemlerde yasalar yeniden düzenlenebilir. Ehang 184’ün videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

OlloClip Studio ile iPhone artık bir profesyonel kamera!