Riot Games cinsiyet ayrımcılığı davasıyla uğraşıyor

Riot Games cinsiyet ayrımcılığı davasıyla uğraşıyor

Riot Games, Kasım 2018’de eski çalışanları tarafından cinsiyet ayrımcılığı, cinsel taciz ve misilleme iddialarıyla açılan toplu davayı çözmek için 100 milyon dolar ödemeyi kabul etti. İşte detaylar.

League of Legends yayıncısı Riot Games, 2019’daki ön anlaşma başına yalnızca 10 milyon dolar ödeyecekti, ancak California Adil İstihdam ve Konut Departmanı, anlaşmayı engellemek için mahkemeye gitti. Ajans, 10 milyon doların çok küçük olduğunu ve şirkete dava açan kadınların 400 milyon dolara kadar hak kazanabileceğini savundu.

Riot Games cinsiyet ayrımcılığı davasıyla uğraşıyor

Dava, şirkette bir erkek egemen kültürün var olduğunu iddia ediyor. Bu kapsamda şirket içinde cinsiyet ayrımcılığı problemi ortaya çıkmış. Cinsiyetçilik nedeniyle şirketten ayrılan eski bir çalışan, Riot için çalışmanın “dev bir kardeşlikte çalışmak” gibi olduğunu söyledi.

Anlaşma şartlarına göre, 80 milyon dolar toplu dava üyelerine, 20 milyon dolar ise davacıların yasal ücretlerine gidecek. Kaliforniya’da kendini kadın olarak tanımlayan ve Kasım 2014’ten günümüze kadar Riot’ta çalışan tüm çalışanlar ve yükleniciler ödeme almaya hak kazanır. Şirkette daha uzun süredir çalışanlar, yeni çalışanlardan daha fazla pay alacak. 2019’da yalnızca yaklaşık 1.000 işçi ödeme almaya hak kazanırken, şu anda yaklaşık 2.300 uygun personel var. Bir açıklamada, geliştirici The Washington Post’a şunları söyledi: “Üç yıl önce, Riot, sektörümüzde bir hesaplaşma haline gelen şeyin merkezindeydi. En iyi niyetlerimize rağmen, her zaman değerlerimize uygun yaşamadığımız gerçeğiyle yüzleşmek zorunda kaldık. Şirket olarak bir yol ayrımında durduk. Kültürümüzün eksikliklerini inkar edebilir veya özür dileyip rotayı düzeltip daha iyi bir Riot inşa edebiliriz. Bu anlaşmanın Riot’ta olumsuz deneyimler yaşayanları gerektiği mutlu etmesini umuyoruz”.

Hindistan kripto paralar konusunda uyardı: Çok dikkatli olun