Reynmen: YouTube’u altüst eden adam, yani Yusuf Aktaş

maxresdefault 18

#İŞBİRLİĞİ

Reynmen… Eğer sıkı bir sosyal medya kullanıcısıysanız bu ismi mutlaka duymuşsunuzdur. Hayır, İngilizce Rain Man olarak değil, direkt Reynmen. Böyle daha mizahi oluyormuş hem, dediğine göre.

Reynmen: YouTube’u altüst eden adam, yani Yusuf Aktaş

Gerçek adıyla Yusuf Aktaş, 1995 doğumlu bir sosyal medya içerik üreticisi ve müzisyen.

Aktaş’ın babası manav, annesi ise ev hanımı. Küçük yaştan itibaren pek çok işte çalışmış ve sonrasında sosyal medyaya adım atarak kendine yeni bir yol çizmek istemiş. Hatta babasının yanındaki işi bırakıp “Ben bu işi yapmak istemiyorum” deyince babasıyla 4 ay küs kalmış. Sonrasında da kendi çizdiği yolda başarılı olarak ne kadar doğru karar verdiğini de ailesine göstermiş bir nevi.

İlk etapta belli konularla ilgili kısa video yorumların yapıldığı Scorp platformunda boy gösteren Aktaş, kısa sürede bilinirlik kazandı ve ardından Instagram, Twitter derken YouTube’a da adım atmayı ihmal etmedi. Yalnızca içerikler üretmiyor, aynı zamanda takipçileriyle de sürekli iletişimde. Bazen onları arayıp telefonda konuşuyor da.

Bunları yaparken de “kim olduğunu ve nereden geldiğini unutmayan” biri olarak konumlandırıyor kendini. Zira Ayşe Arman ile yaptığı bir röportajında şöyle bir söylemi vardı: “Yapmacık olup sevilmektense kendim olup nefret edilmeyi tercih ederim. Ben neysem oyum, bu da benim kültürüm, mış gibi yapmak bana göre değil!”

Eğlence odaklı videolar hazırlayarak takipçi kitlesini kısa sürede artıran Reynmen, önceki içeriklerine kıyasla YouTube’da daha detaylı ve haliyle daha uzun videolar hazırlıyor. Komik videolarından gezi VLOG’larına, ünlülerle röportajlara kadar pek çok videosu mevcut. Hatta belki de zirve noktalarından bir tanesi, son yılların en çok konuşulan Hollywood yıldızı The Rock ile Skyscraper (Gökdelen) filminin özel gösterimi ve röportaj için Hong Kong’a gittiği ve hazırladığı video olsa gerek. Hatta Acun Ilıcalı’dan da sunuculuk teklifi almış, ancak kibarca reddetmiş.

Reynmen: YouTube'u altüst eden adam, yani Yusuf Aktaş

Tabii video çekmek işin önemli bir bölümü. Önemli diğer bölüm ise, müzik. Örneğin, bu yılın başında yayınladığı “Derdim Olsun” şarkısının klibi, YouTube’da şimdiye kadar 225 milyonun üzerinde izlenerek büyük başarıya imza attı.

Günümüze daha yakın bir zaman dilimine geldiğimizde ise, bu kez “Ela” şarkısına çektiği kliple gündemde. 12 Temmuz’da yayınlanan klip, 5 günde yaklaşık 40 milyon kez izlendi. Kısa sürede bu kadar çok izlenerek YouTube Türkiye rekorunu kıran Aktaş, pek çok gazeteci ve müzisyenin de hakkında konuştuğu bir isim oldu ve olmaya devam ediyor.

Peki ya bir gün sosyal medyadaki ünü biterse ne yapacak? Bir röportaj esnasında sorulan bu soruya da şöyle cevap vermiş:

“Sosyal medyadaki ünüm biterse, yarın hayatıma nasıl devam ederim diye bir kaygım yok.”

Bir videosunda da şöyle diyor hatta:

“Ben şarkıcı değilim. Herhangi bir iddiam yok. Bugün bir şarkı söylerim atarım Youtube’a bu beni şarkıcı yapmaz, yarın sinema filmi yaparım ama bu beni sinemacı yapmaz. Beni yelpazem geniş. Sosyal medya işi yapıyorum. Sadece takılıyoruz.”

Storm Area 51. Sosyal medyada milyonların katıldığı geyik