Resident Evil Village ne kadar yer kaplayacak

Resident Evil Village 'ı bekleyenlere güzel bir haberimiz var

Resident Evil serisinin yeni oyunu Village için geri sayım devam ediyor. Peki bu oyun ne kadar yer kaplayacak? İşte bu sorunun yanıtı.

Resident Evil serisi 7. oyunuyla birlikte bambaşka bir formata bürünmüştü. Genel olarak 3. şahıs bakış açısıyla karşımıza çıkan seri, 7. oyunda birinci şahıs bakış açısına geçmiş ve korku öğelerinin ön plana çıktığı bir oyun olmuştu.

Nitekim bu değişim serinin fanları tarafından da beğenildi. Hayatta kalma oyunlarının trend olduğu bir dönemde Capcom’un bu hamlesi oyun satış rakamlarına da olumlu yönde etki etti.

Resident Evil 7’nin beğenilmesi üzerine serinin sıradaki oyunu için de aynı sistemin devam ettirilmesi kararı alındı.

Resident Evil Village ne kadar yer kaplayacak

Peki serinin yeni oyunu Village, oyun severlere neler vaat ediyor. Şimdiye kadar yayınlanan fragmanlar RE Village’ın RE 4’ün modern versiyonu olduğuna işaret etti. Resident Evil 7’deki ana karakterimiz Ethan ile olan maceramızın devam edeceği oyunda pek çok sürpriz de bizleri bekliyor olacak.

PC ve konsollar için gelecek olan yapımın dosya boyutu da netlik kazandı. Capcom oyunun dosya boyutunu 35GB olarak açıkladı. Yani oyun PC ya da konsolunuzda 35GB’lık bir alan kaplayacak.

Günümüz oyunlarıyla kıyasladığımızda bu alanın hayli makul olduğunu söyleyebiliriz. Keza pek çok güncel oyunda dosya boyutu 70GB civarında oluyordu. Dolayısıyla RE Village’ın bu kadar düşük bir boyuta sahip olması, SSD’sinde yer olmayanlar için de sevindirici bir haber.

Hızlı ve Öfkeli serisi kaldığı yerden devam edecek