Resident Evil 8 ne kadar sattı? İşte yanıtı

Resident Evil 3 Remake

Capcom Resident Evil 8 ne kadar sattı sorusuna yanıt verdi. Ünlü serinin son oyunu şu anda yok satıyor destek pek de haksız sayılmayız. İşte detaylar.

Capcom tarafından geliştirilen Resident Evil Village 7 Mayıs’ta raflardaki yerini almıştı. Hikaye anlamında bir önceki oyunun devamı niteliğinde olan Resident Evil 8, barındırdığı korku ve aksiyon öğeleriyle beğeni toplamayı başarmıştı.

Hatırlanacağı üzere Resident Evil 7 satış tarafında hayli başarılı bir çizgi yakalamıştı. Nitekim Resident Evil 8 de selefinin bıraktığı yerden bayrağı devraldı.

Resident Evil 8 ne kadar sattı? İşte yanıtı

Capcom tarafından yapılan açıklamada oyunun 7 Mayıs’ta satışa sunulduğu belirtildi. 11 Mayıs’a kadar yani 3 – 4 gün içerisinde 3 milyondan fazla Resident Evil Village kopyası satıldı. 26 Mayıs’ta ise bu sayı 4 milyona ulaştı.

Şimdi ise yani Temmuz itibariyle Resident Evil Village satışlarının 4.5 milyonu geçtiği açıklandı. Görünen o ki Resident Evil Village da satış rakamları tarafında başarılı bir çizgi yakalayacak.

Merak edenler için dip not olarak hatırlatalım. Resident Evil serisi aslında TPS odaklı bir yapıya sahipti. Fakat son iki oyundur FPS teması iyi karşılık bulmuş gibi görünüyor. Dolayısıyla serinin bir süre daha bu şekilde devam edecek olması bizleri şaşırtmayacaktır.

Fakat Capcom’un basit bir mod ile oyuna TPS modu eklemesi geniş bir kesimi mutlu edebilir. Bu da inkar edilemez bir gerçek.

vivo S10 Pro, 15 Temmuz’da 108 MP kamera ile geliyor