Reklam dolandırıcılığı dünya çapında tehlike saçıyor

Reklam dolandırıcılığı dünya çapında tehlike saçıyor

Reklam dolandırıcılığı oldukça yaygın ancak belirli olarak bir reklam internette terör estiriyor. İşte tüm detaylar.

Bir web sitesini ziyaret ettiğinizde, bir reklamla (veya birden fazla reklamla) karşılaşma ihtimaliniz vardır. Gerçekte olan şey, bir dizi reklam şirketinin web sitesindeki belirli bir reklam alanı için rekabet etmesidir. Gördüğünüz reklam her seferinde bu sebeple değişir. Ancak şu anda reklam dolandırıcılığı ile ün salmış bir platform var. Vastflux olarak bilinen Ad Scam, güvenlik araştırmacıları tarafından 19 Ocak 2023’te ortaya çıkarıldı.

Veri bilimcisi (ve aynı zamanda vakanın baş araştırmacısı) Marion Habiby, bunun şimdiye kadar görülen en büyük ve en karmaşık saldırı olduğunu belirtiyor. Bu saldırıların arkasındaki organizasyon, dolandırıcılığı hatırı sayılır bir süre yürüttü ve bunu yaparken çok miktarda para kazandı. Her gün web sitelerinde ve uygulamalarda milyarlarca reklam gösteriliyor, reklam ağları bu şekilde para kazanıyor. Tek ihtiyaçları olan insanların üzerlerine tıklamasını sağlamak. Bu, yılda yüz milyarlarca dolar gelir sağlıyor.

 

reklam dolandırıcılığı

Reklam dolandırıcılığı, raporlara göre birden fazla adım içeriyor. Dolandırıcı kuruluş, bir reklam alanı için rakiplerle çekişmeyi kazandıktan sonra, birden fazla video reklamı kötü niyetle üst üste yığabiliyor. Reklam ortadan kalktığında saldırı da kalkmış oluyor. Raporlara göre saldırıdan 11 milyon cihaz etkilendi. Öncelikle iOS cihazları etkilenirken, Android telefonlar da saldırının kurbanı oldu. Ne yazık ki, kullanıcılar cihazlarının etkilenip etkilenmediğini muhtemelen fark edemiyorlar. Ancak saldırının bir etkisi daha oldu; üst üste yığılmış reklamlar, telefon pillerinin önemli ölçüde daha hızlı bitmesine neden oluyordu. Devam eden soruşturmalar ışığında, bu saldırıların arkasındaki örgütün adı açıklanmadı.

Meta, yetişkin çıplaklığı konusunda daha kapsayıcı kurallar getiriyor