2019 yılının en çok satılan telefonu hangisi oldu?

iPhone XR

Apple ile ilgili yapılan yorumlar genellikle ciddi bir çöküşün olduğu yönündeyken 2019 yılının en çok satılan telefonu araştırması bunun hiç de öyle olmadığını gösterdi. 2018 yılında iPhone satışlarında önemli bir düşüş yaşayan Apple, durumu kurtarıyor gibi görünüyor. İşte haberimizin detayları.

IHS market’in yaptığı bir araştırmaya göre yılın ilk çeyreğinde iPhone XR önemli bir satış yakaladı. Ayrıca yine 2019 yılının ikinci çeyreğinde iPhone XR tekrardan birinci sıraya oturmuş oldu. Yılın ilk çeyreğinde 13.6 milyon, ikinci çeyreğinde ise 13.3 milyon cihaz satmayı başaran Apple, Samsung şirketini geçti.

2019 yılının en çok satılan telefonu iPhone XR oldu

Apple kuruluşu son çıkardığı akıllı telefonlarda ne yazık ki herhangi bir heyecan uyandırmadı. Ancak iPhone XR satışlarındaki konumu onu lider noktaya getirdi.

iPhone cep telefonu

iPhone XR modelinden hemen sonra en çok satılan akıllı telefon ise Samsung Galaxy A10 oldu. Samsung şirketinin Galaxy A10 modeli iPhone XR ile kıyaslanamayacak kadar düşük özelliklere ve düşük fiyata sahip olmasına rağmen yine de Apple onu geçmeyi başardı.

Son olarak listede yer alan Xiaomi ise önemli bir giriş yapmayı başardı. Redmi 6A ile dikkat çeken ve Redmi Note 7 ile 10’ar milyonluk satış yapan kuruluş, 5. sırada yer aldı. Peki sizce iPhone satışları bu listede olduğu gibi beklenen rakamları bulmayı tekrar başaracak mı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

En iyi fotoğraf çeken telefonlar – Eylül 2019