HZ Rat : WeChat ve DingTalk macOS Kullanıcılarını Hedef Alıyor

HZ Rat

Güvenlik araştırmacıları, iki popüler Çinli mesajlaşma platformu WeChat ve DingTalk kullanıcılarını hedef alan HZ Rat arka kapısının macOS varyantını tespit etti.

İlk olarak Windows sistemlerinde tespit edilen zararlı yazılım, artık macOS’u da tehdit ederek potansiyel olarak yanal ağ hareketine ve veri hırsızlığına olanak sağlıyor.

HZ Rat’in macOS sürümü sahte bir “OpenVPN Connect” uygulama yükleyicisi aracılığıyla dağıtılıyor. Bu yükleyici, yasal VPN istemcisinin yanı sıra iki kötü amaçlı dosya içeriyor: Arka kapının kendisi ve VPN istemcisiyle birlikte arka kapıyı başlatan bir komut dosyası. Arka kapı başlatıldıktan sonra, önceden belirlenmiş bir IP adresi listesini kullanarak saldırganların sunucusuna bağlanıyor ve tespit edilmesini önlemek için tüm iletişimi şifreliyor.

HZ Rat

HZRat ilk olarak Kasım 2022’de, DCSO araştırmacıları kötü amaçlı yazılımın Windows sürümünü keşfettiğinde ortaya çıkmıştı. MacOS HZ Rat varyantının keşfi, daha önceki Windows saldırılarının arkasındaki grubun hala aktif olduğunu gösteriyor. Nihai hedefleri henüz belli olmasa da, toplanan veriler gelecekteki saldırıları sahnelemek için istihbarat toplamak amacıyla kullanılabilir.

HZRat vakası hakkında daha fazla bilgi için Securelist.com adresini ziyaret edin.

Redmi 13 inceleme: Uygun fiyata güncel Android deneyimi