Redmi Note 13 Pro performans testinde görüldü

Xiaomi Redmi Note 13 Pro

Xiaomi’nin perşembe günü resmi olarak tanıtacağı yeni orta segment telefonu Redmi Note 13 Pro, Geekbench performans testinde görüldü.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Xiaomi, uzun süredir gündemde olan Redmi Note 13 serisi telefonlarını nihayet bu hafta piyasaya sürecek. Standart model, Po modeli ve Pro+ modeli olmak üzere en az üç farklı modele sahip olacak Redmi Note 13 serisinin lansmanı, perşembe günü Çin’de gerçekleşecek. Xiaomi perşembe günü gerçekleşecek bu etkinlik için hazırlıklarını sürdürürken, Redmi Note 13 Pro Geekbench performans testinde yüzünü gösterdi. Geekbench veri tabanında yer alan bilgiler sayesinde telefonun teknik özellikleri tasdiklenirken, sunacağı performansa dair ilk detaylar da ortaya çıkmış oldu.

Redmi Note 13 Pro, Qualcomm’un yeni yonga seti Snapdragon 7s Gen 2’den güç alacak. Qualcomm’un orta segment telefonlara yönelik olarak hazırladığı Snapdragon 7s Gen 2, bu hafta sonu resmi olarak tanıtıldı. Bu da Redmi’nin yeni telefonunun bu yonga setiyle tanıtılan ilk telefonlardan biri olacağı anlamına geliyor.

Redmi Note 13 Pro’da sekiz çekirdekli 4nm Snapdragon 7s Gen 2 yonga setine 16 GB RAM eşlik ediyor. Geekbench’te performans testine sokulan versiyonun Andorid 13 işletim sistemini kullandığı görülüyor.

Pro modelinin Geekbench’te görülmesiyle birlikte yonga seti netlik kazanmayan bir tek standart model kaldı. Çünkü Xiaomi daha önce yaptığı bir açıklamada Pro+ modelinin Dimensity 7200-Ultra yonga setinden güç alacağını açıklamıştı. Ancak standart modelin hangi yonga setini kullanacağı hala belirsizliğini koruyor.

Xiaomi Redmi Note 13 Pro

PlayStation Plus’a bu ay 20 yeni oyun eklenecek