Sony Xperia 1 VI, MWC 2024’te tanıtılabilir

Sony Xperia 1 VI

Gelen son bilgilere göre Sony, yeni amiral gemisi akıllı telefonu Sony Xperia 1 VI’yı şubat ayında MWC 2024’te tanıtmaya hazırlanıyor.

Japon teknoloji devi Sony son dönemde akıllı telefon pazarında geri planda kalmış olsa da her yıl akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Yeni amiral gemisi akıllı telefonu Sony Xperia 1 V’i bu ayın başında piyasaya süren Sony, daha şimdiden dikkatini bir sonraki amiral gemisine çevirmiş durumda. Üstelik gelen son bilgilere bakılırsa bu telefonun çıkışı beklenenden önce gerçekleşebilir.

Sektörde faaliyet gösteren bir satış temsilcisi tarafından paylaşılan bilgilere göre Sony Xperia 1 VI, Mobile World Congress 2024’te resmi olarak tanıtılacak. Bildiğiniz gibi MWC her yıl şubat ayında Barselona’da düzenleniyor ve akıllı telefon için önemli duyurulara sahne oluyor. Bu yüzden Sony’nin de yeni amiral gemisi akıllı telefonunu bu fuarda görücüye çıkarması şaşırtıcı olmayacaktır. Ancak asıl şaşırtıcı olanı şirketin bir sonraki amiral gemisini bu yılkinden neredeyse üç ay önce tanıtacak olması.

Sony Xperia 1 VI

Eğer bu söylenti doğru çıkar da Sony Xperia 1 VI şubat ayı sonunda MWC 2024’te tanıtılırsa, aynı dönemde çıkacak Snapdragon 8 Gen 3’lü ilk telefonlarla yarışacak demektir. Çünkü Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 3 yonga setinden güç alacak ilk telefonlar olacak Samsung Galaxy S24 Ultra ve Xiaomi 14 Pro gibi telefonların da bu dönemde piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bu da Sony’nin yeni amiral gemisi akıllı telefonuna epey güvendiğini gösteriyor.

PlayStation Plus’a bu ay 20 yeni oyun eklenecek