Redmi Note 11S akıllı telefon inceleme

U ER

#İŞBİRLİĞİ

Redmi Note 11S ile karşınızdayız. Yakın zamanda hazırladığımız inceleme videosunda, size Redmi Note 11 Pro ve 11 Pro 5G modellerinden söz etmiştik. Note 11S ise, ailenin daha ekonomik fiyatlı modeli olarak gösterilebilir. Daha ufak bir ekrana ve daha hafif bir tasarıma sahip olduğu için tek elde daha rahat kullanım sunduğunu da söyleyebiliriz. Şimdi isterseniz detaylara inelim…

Redmi Note 11S, 179 gram ağırlıkta ve yaklaşık 8,10mm kalınlıkta. Arka tarafta pürüzsüz bir yüzeyi ve köşelerden yumuşatılmış tasarım hatları var.

İnci beyazı, alacakaranlık mavisi ve grafit grisi olmak üzere 3 farklı renk seçeneği bulunan telefon, başta belirtmeliyiz ki Note 11 Pro’da da kullanılan MediaTek Helio G96 çipsetine, 108MP ana kameraya ve 5000mAh pile sahip.

Note 11 Pro ile özellikle ekran boyutu, ekran teknolojileri ve hızlı şarj detayı tarafında farklılıklar gösterdiğini söyleyebiliriz.

Redmi Note 11S akıllı telefon inceleme

Redmi Note 11S, 6,43 inç değerde Amoled ekrana sahip.

Bu modelde de parmak izi okuyucu sensörün ekrana değil, sağ yan taraftaki güç tuşuna yedirildiğini belirtelim.

2400 x 1080 çözünürlük sunan ekran, 90Hz yenileme değeri sunabiliyor ve bu sayede daha akıcı görüntüleri mümkün kılıyor.

Gelişmiş bir okuma modu da bulunan ekran, 1000 nit değere kadar parlaklık sunabiliyor ve bu sayede çoğu kez dış mekân kullanımlarında da net görüntüleme gerçekleştirebiliyor.
Ekranın dokunuşlara hızlı cevaplar verebildiğini ve akıcı deneyim sunduğunu da belirtmeye gerek yoktur sanırız.

Redmi Note 11S akıllı telefon inceleme

Helio G96 çipsetiyle gelen telefonda 8GB RAM ve 128GB dahili depolama detaylarına yer veriliyor.

LPDDR4X ve UFS 2.2 teknolojileri bu üründe de var, bu sayede standart RAM ve disklere kıyasla daha performanslı çözümler sunulabiliyor. Bunlar, özellikle güçlü uygulamaları ve oyunları çalıştırırken cihazınızın zorlanmasının önüne geçecektir.

Android 11 işletim sistemi bulunan ve kolay bir kullanım sunan Redmi Note 11S, PUBG Online ve Call of Duty Mobile gibi güzel grafiklere sahip ve popüler oyunları rahatlıkla deneyimleyebilirsiniz. PUBG’yi HD grafiklerde deneyimlediğimizi ve uzun süreli deneyimlerde aşırı ısınma faktörüyle karşılaşmadığımızı da belirtelim.

Performans ve görüntüleme demişken, telefonun çift hoparlör sistemi sayesinde güçlü işitsel detaylar sunabildiğini de ekleyelim.

Redmi Note 11S akıllı telefon inceleme

Redmi Note 11S, dörtlü kamera sistemiyle geliyor: 108+8+2+2MP.

Bu sayede portre çekimler yapabilir, geniş açılı çekimler gerçekleştirebilir ve makro çekimler yapabilirsiniz.

Kameralar, özellikle iyi ışıklı ortamlarda güzel fotoğraflar çekebilmenize yardımcı oluyor. 108MP değerdeki kamera, f1.9 açıklık değeri sayesinde sistemdeki en iddialı bileşeni oluşturuyor.

Video tarafında ise yüksek beklentileriniz olmamalı. Zira 1080p 30FPS değerde videolar çekebiliyorsunuz. Yine de, bu özelliğin sabit videolarda, vloglar için yeterli olduğunu söyleyebiliriz. Temel düzeyde hızlı ve ağır video çekimleri de yapabilirsiniz.

Ön tarafa geldiğimizde de 16MP kamera görüyoruz. Bu kamera da 1080p 30FPS videolar çekebilmenize imkân sunuyor. Bokeh efekti ve çeşitli filtreler yardımıyla ortaya güzel selfie’ler çıkarabiliyorsunuz.

Bluetooth 5.0, Wi-Fi AC gibi kablosuz bağlantı teknolojileri bulunan telefon, 5000mAh pille geliyor. Bu pil, tek şarj ile normal kullanımda 2 günü görmenize, yoğun kullanımda da bir günü geride bırakmanıza yardımcı oluyor. 33w hızlı şarj desteğinin sunuluyor olması ve bu şarj adaptörünün kutudan çıkıyor olması da sevindirici bir detay.

Redmi Note 11S hakkında son sözlere gelecek olursak…

Toparlamak gerekirse, Redmi Note 11S ‘in güzel bir tasarımı var. Çoğu kez tel elde kullanıma uygun ve rahatsızlık uyandırmıyor. Ayrıca, kutudan çıkan koruyucu şeffaf kılıfla daha sağlam ve temiz kullanma şansınız da var.

Cihazda şu an Android 11 işletim sistemi var ve kullanımı kolay bir arayüze sahip. Yine de, yakın zamanda Android 12 güncellemesinin geleceğini düşünüyoruz. Bu sayede daha güncel kullanımlar mümkün olacaktır.

Hem ekranı hem de diğer teknik özellikleri sayesinde pek çok oyun ve uygulamayı rahatlıkla çalıştırabilirsiniz. Örnek olarak iyi grafiklere sahip PUBG Mobile ve Call of Duty Online gibi oyunları gösterebiliriz. Bu iki marka, mobil platformlarda da milyonlarca oyuncu tarafından tercih ediliyor ve telefon satın alma kararı esnasında da önemli paya sahipler.

Kameralar, özellikle gün ışığında fotoğrafçılık için başarılı. 5000mAh pil değeri ve hızlı şarj desteği de gün içinde yarı yolda kalmayacağınız anlamını taşıyor.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Huawei Nova 9 SE inceleme: Gençler için yeni bir arkadaş!