Redmi K80 Pro’nun Özellikleri Netlik Kazandı

Redmi K80 Pro

Snapdragon 8 Gen 4 yonga setini kullanacak ilk telefonlardan biri olması beklenen Redmi K80 Pro’nun teknik özellikleri netlik kazandı.

Bu sonbaharda kullanıcılarla buluşacak dikkat çekici telefonlardan biri de Redmi K80 Pro olacak. Xiaomi genelde Redmi markasını daha orta segment modeller için kullanıyor olsa da K80 Pro amiral gemileriyle yarışacak özelliklere sahip olacak. Zira son günlerde gelen bilgiler, telefonun Snapdragon 8 Gen 4 yonga setiyle piyasaya sürülecek ilk telefonlardan biri olacağını gösteriyor.

Birkaç gün önce önemli bir sızıntıya konu olan Redmi K80 Pro, bugün yeni bir sızıntıyla gündeme geldi. Gelen bu son sızıntıyla birlikte telefonun teknik özellikleri de netlik kazanmaya başladı.

Redmi K80 Pro 2

Snapdragon 8 Gen 4 yonga setinden güç alacak olan telefonda 5500 mAh’lık bir batarya bulunacak. Bu bataryanın şarj hızı ise 120 W olacak. Telefonun 2K çözünürlükte OLED bir ekran kullanacağı söyleniyor ama bu ekranın boyutu henüz netlik kazanmış değil.

Telefonun çıkış tarihi henüz netlik kazanmış değil ama kasım ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Çünkü Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 4’ü ekim ayında çıkaracak. Bu yonga setini kullanan ilk telefonlardan biri olan Xiaomi 15 de ekim ayında piyasaya sürülecek. Xiaomi’nin, aynı yonga setini kullanan Redmi K80 Pro’yu ise kasım ayına bırakacağı düşünülüyor.

Daha önce gelen bilgilere göre Redmi K80 Pro’nun ekranının altında ultrasonik bir parmak izi sensörü yer alacak. Redmi telefonlarında bugüne kadar optik parmak izi sensörleri kullanılıyordu. Ancak gelen bu sızıntı doğruysa, Redmi ultrasonik sensörlere geçiş yapacak demektir.

Bugün gelen sızıntıda bahsi geçen bir diğer özellik de telefonun telefoto kamerası oldu. Paylaşılan bilgilere göre K80 Pro’nun arka kamerasındaki telefoto kamerada 3x optik zoom özelliği bulunacak. Hatırlarsanız telefonun öncülünde de bir telefoto kamera vardı ama onun optik zoom kapasitesi 3x değil 2x’ti.

NVIDIA Hisseleri Yükselmeye Devam Ediyor