Redmi K50 serisi Şubat 2022’de piyasaya çıkacak

r2

Xiaomi’nin, redmi K40 serisinin halefi olan yeni seriyi tanıtacağı tarih belli oldu.

Raporlara göre Redmi K50 serisi gelecek yıl, Şubat ayının sonunda gelecek. Gelen bilgilere göre, telefonun birden fazla modeli olacak, bu da Redmi K40 serisinin birçok çeşidi göz önüne alındığında açık. Raporlara göre telefon dört farklı yonga seti ile gelecek – Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 , Snapdragon 870 , MediaTek Dimensity 7000 ve Dimensity 9000.

Önceki sızıntılar, K50 serisi telefonların MIUI 13’ü kutudan çıkar çıkmaz başlatacağını ortaya çıkardı. Lansmanın Şubat ayında olduğu göz önüne alındığında, MIUI 13’ün bu ay piyasaya çıkması artık sürpriz değil. Şimdi, Android 12 tabanlı MIUI veya Android 11 tabanlı MIUI ile çıkış yapıp yapmayacağını göreceğiz.

red1

Bununla birlikte, cihazı resmi olarak piyasada görmemize daha çok zaman var. Şimdilik, sızıntılar ve sertifikalar sayesinde telefonların birkaç özelliğini biliyoruz. Redmi K50’nin kod adlarına sahip olması planlanıyor – Matisse ve Rubens, çok söylentili oyun modeli olan Matisse’e güç veren Dimensity 9000 SoC ile iki model olarak piyasaya sürülebilir.

Matisse, diğer adıyla Dimensity 9000 destekli oyun K50 telefonu, 120Hz veya 144Hz yenileme hızı ekranıyla gelecek. Ek güvenlik için ekran içi parmak izi tarayıcı olarak ikiye katlanacak bir OLED ekran olduğu söyleniyor. 64 MP dörtlü kamera sistemine sahip olması bekleniyor ve oyun telefonu olacağı düşünülürse bazı soğutma mekanizmalarıyla gelebilir. Bu cihaz Redmi K50 Gaming Pro modeli olarak adlandırılabilir.

Ayrıca Rubens kod adlı telefonun Dimensity 7000’e güç veren Redmi K50 Gaming Standard modeli olması bekleniyor. 64MP üçlü kamera sistemine ve ardından Gaming Pro modeli olan Matisse’e benzer bir soğutma mekanizmasına sahip olabilir. Snapdragon 870 ve Snapdragon 8 Gen 1 destekli K50 modelleriyle ilgili detaylar henüz öğrenilmediğini belirtelim.

Redmi Monitor 27 inç Pro, 2K çözünürlükle piyasaya çıktı