Facebook, Messenger kullanışlı bir özellik alıyor

facebook

Yakında faturaları ortak ödemenin yeni ve dijital bir yolu olabilir. Facebook bugün, “faturaların ve harcamaların maliyetini paylaşmanın ücretsiz ve hızlı bir yolu” olan Split Payments’ı test ettiğini duyurdu. İşte detaylar.

Önümüzdeki haftadan itibaren ABD’deki kullanıcılar, arkadaşlarına bir grup sohbetinde veya Facebook Messenger’daki Ödeme Merkezi’nden faturayı ortak ödemeyi teklif edebilecek. Bir grup sohbetinde, ödemeleri başlatmak için “Başlayın” düğmesine basmanız yeterli olacak. Ardından bir miktar parayı eşit olarak bölmek veya her bir kişinin borcuna karar vermek gibi işlemler yapabileceksiniz. Hesap işlemlerinin yanı sıra bir yandan mesajlaşabileceksiniz. Para Facebook Pay aracılığıyla gönderilecek ve gönderdikten sonra isteğiniz grubun sohbet odasına görünecek.

facebook

Facebook ayrıca dört ek yaratıcıdan yeni özel grup efektleri eklediğini de duyurdu. King Bach, Emma Chamberlain, Bella Poarch ve Zach King gibi isimlerin yeni efektleri grup sohbetlerine bu hafta eklenmiş olacak. Bu ayın başlarında şirket, Stranger Things film müziğine ve Taylor Swift’in Red albümünün remaster’ına bağlı yeni “soundmojiler” de yayınladı. Şirket bir çok köklü değişime giriyor diyebiliriz. Özellikle çatı isminin Meta olarak değiştirilmesinden beri platform bünyesine yenilikler katmaya devam ediyor. Sosyal medya platformları arasında önceden çok daha fazla popüler olan Facebook şu anda tüm vizyonunu değiştirip modernleşiyor diyebiliriz. Hayatı kolaylaştıracka özelliklerin sunulması da bunun bir parçası.

YouTube aşırı muhafazakar cumhurbaşkanı adaylarına kısıtlama getiriyor