Reddit, API değişikliklerini protesto eden kullanıcılarla uğraşıyor

Reddit, finans dünyasına hızlı giriş yaptı!

Reddit bir süredir protesto altında. Kullanıcılar API değişikliklerini eleştiriyor ve bu durum kısa sürede çözülmeyecek gibi. İşte tüm detaylar.

Söz verdiği gibi Reddit, platformun API’sindeki değişiklikleri protesto etmek için kapatılan alt dizinlerin kontrolünü devralıyor. u/ModCodeofConduct yönetici hesabı, 5,4 milyondan fazla abonesi olan bir topluluk olan r/malefashionadvice’ın sorumluluğunu üstlendi. Subreddit, yeni API kurallarına karşı olduğunu göstermek için Haziran ortasında dükkanı kapatan binlerce kişiye katıldı. Diğer alt dizinler, kullanıcıların protesto amacıyla porno yayınlamasına izin vermeye başladı.

Reddit yeni değişikliğini duyurdu

Üçüncü taraf geliştiriciler, Reddit’e bağlanan binlerce uygulama oluşturmak için API’yi kullanıyordu. Uygulamalarının çoğu, denetleme veya erişilebilirlik konusunda yardımcı olan içeriklere sahip. Ancak Reddit, daha önce ücretsiz olan API için ücret almaya karar verdi ve birçok popüler uygulamanın geliştiricilerini projelerinden vazgeçmeye zorladı. Bir transkripsiyon topluluğu da platformdaki “güven eksikliği” nedeniyle kapandı. Üçüncü taraf verilerine göre uygulama, protesto başladıktan sonra trafikte büyük bir düşüş gördü. Şirket, alt dizinlerini gizli veya salt okunur modda tutan moderatörleri bunların yerini alacağı konusunda uyardı. Yönetici hesabı, r/AccidentalRenaissance (925.000’den fazla aboneye sahip) ve r/ShittyLifeProTips (1,7 milyon abone) dahil olmak üzere, tek geçerli moderatör olduğu diğer alt dizinlerde benzer mesajlar yayınladı. Platformda karışıklıklar bir süre daha sürecek gibi görünüyor ancak yakında sorunlar halledilerek yeniden düzen sağlanacaktır diyebiliriz.

iPhone 15’in yeni sızıntısı Dynamic Island’ın standart olduğunu gösterdi