Red Magic 9 Pro ve Pro+ resmen tanıtıldı

Red Magic 9 Pro

ZTE nubia, teknik özellikleriyle zirveye oynamaya aday olan yeni amiral gemisi akıllı telefonları Red Magic 9 Pro ve Pro+’ı resmi olarak tanıttı.

Xiaomi ya da vivo kadar ön planda olmasa da ZTE de yıllardır Çin’in en önde gelen telefon üreticilerinden biri olarak akıllı telefon pazarında varlık gösteriyor. Akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam eden şirket, dün lansmanını gerçekleştirdiği yeni amiral gemisi akıllı telefonlarıyla, bu pazarda ne kadar iddialı olduğunu gözler önüne seriyor. Çünkü dün resmi olarak tanıtılan Red Magic 9 Pro ve Pro+, teknik özellikleriyle piyasadaki en iyiler arasında yer almaya aday telefonlar. Öte yandan telefonlar, tasarımlarıyla da dikkat çekiyorlar.

Oyun telefonları olarak oldukça iddialı olması beklenen Red Magic 9 Pro ve Pro+, Qualcomm’un kısa süre önce çıkan yeni nesil yonga seti Snapdragon 8 Gen 3’ü kullanıyor. İki telefonun teknik özellikleri oldukça benzer. Ancak batarya büyüklüğü, şarj hızı ve RAM kapasitesinde ufak farklılıklar bulunuyor.

Red Magic 9 Pro

Her iki telefon da 6.8 inçlik AMOLED ekranla geliyor. BOE tarafından üretilen bu ekranın çözünürlüğü 1116 x 2480 piksel, yenilenme hızı ise 120 Hz. Kıvrımsız bu ekranın altında 16 megapiksellik selfie kamerası yer alıyor. Ekranın üzerinde bir kamera deliği olmadığı gibi ince çerçeveleri de ekrana şık bir görünüm veriyor. Ekranın altında aynı zamanda bir de parmak izi sensörü yer alıyor.

Red Magic 9 Pro’da Snapdragon 8 Gen 3 yonga setine 12 GB LPDDR5X RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı konusunda ise kullanıcılara iki seçenek sunuluyor: 256 ya da 512 GB.

Red Magic 9 Pro+ ise 16 ve 24 GB olmak üzere iki farklı RAM seçeneğiyle geliyor. Özellikle 24 GB seçeneğiyle dikkat çeken telefonun dahili depolama alanı ise 1 TB. Her iki modelde de ICE 13 soğutma sistemi yer alıyor ki bu da kaliteli oyun deneyimi için oldukça önemli bir özellik.

Red Magic 9 Pro 3

Pro modeli 6500 mAh’lık bir bataryaya sahip. Pro+ modelinde ise 5500 mAh’lık bir batarya bulunuyor. Ancak bataryadaki bu küçülme çok daha gelişmiş bir hızlı şarj özelliğine yer açıyor. Pro modelinin şarj hızı 80 W’ta kalırken, Pro+ modelinin şarj hızı 165 W. Telefonun arka yüzünde 50 + 50 megapiksellik çift kamera yer alıyor. OIS destekli ana lense, geniş açılı lens eşlik ediyor.

Steam TL’den dolara geçti; oyun fiyatları zamlandı