Red Dead Redemption 2 PC için yayınlanacak mı?

rdr 2

Oyun dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Take Two, Red Dead Redemption 2 hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Açık dünya temalı oyunlar denildiğinde hiç kuşkusuz akla ilk gelen isimler GTA ve Red Dead Redemption gibi yapımlar olacaktır. Bu iki oyunun da aynı stüdyonun elinden çıkmış olması elbette bir tesadüf değil. Rockstar Games, 2K Games gibi iki dev firmayı bünyesinde barındıran Take Two, oyun dünyası için en önemli isimlerden biri desek sanırım pek de yanılmış olmayız.

Geçtiğimiz gün son çeyreğe ait mali tablosunu kamuoyu ile paylaşan Take Two’dan geleceğe dair önemli sinyaller geldi. Take Two CEO’su Karl Slatoff, yan kuruluşlarının PC platformunu ne kadar önemsediklerini belirtti. Slatoff, PC’nin muazzam bir platform olduğunu belirterek, bazı yapımcıların yaptığı gibi PC’yi ikinci plana atmayacaklarını yeniledi. Civilization ve XCOM gibi oyunların PC’de ayrı bir yeri olduğunu belirten Take Two’nun yetkili ismi, gelecekte çıkaracakları oyunlar için de bu platformun birinci öncelikleri olacağını söyledi.

Slaoff, Red Dead Redemption 2 ile ilgili gelen bir soruya ise kaçamak yanıtlar verdi. Red Dead Redemption 2 PC için yayınlanacak mı sorusuna, Slatoff bu açıklamayı Rockstar Games yönetimine bırakıyorum diyerek kaçamak bir yanıt verdi.

Bilindiği üzere ilk RDR oyunu yalnızca konsollar için yayınlanmıştı. Fakat son sızdırılan bilgiler ışığında Red Dead Redemption 2 için PC’ye geleceğini söyleyebiliriz.