Red Dead Redemption 2 çıkış tarihi belli oldu

rdr 2

Rockstar Games tarafından geliştirilen Red Dead Redemption açık dünya temasındaki oynanış yapısı ile dikkatleri üzerine çekmişti. GTA tarzında vahşi batı atmosferini oyun severlere sunan RDR oyun severler tarafından da hayli sevilmişti. Şimdi ise Red Dead Redemption 2 ile bu macera devam edecek.

Red Dead Redemption 2 çıkış tarihi netleşti

İlk RDR oyunu PlayStation 3 ve Xbox 360 için satışa sunulmuştu. Konsollara özel olarak yayınlanmasına karşın hayli yüksek satış rakamlarına ulaşan oyun, PC içinse gelmemişti. Sonuç olarak böylesine başarılı bir oyunun devamının gelmemesi için hiçbir neden yoktu. Fakat RockStar Red Dead Redemption 2 için işi biraz ağırdan aldı.

Geçtiğimiz yıl Red Dead Redemption 2 için ilk sinyaller gelmeye başlamıştı. Nitekim çok geçmeden Rockstar oyunun gelişim aşamasında olduğunu açıklamıştı. Yapımcı stüdyo RDR 2 çıkış tarihi için 2018’in bahar aylarını işaret etmişti. Fakat görünen o ki RDR 2, yazın başlarında satışa sunulacak.

GTA V’in çıkış tarihini aylar öncesinden sızdıran Coolshop isimli perakende sitesi şimdi de Red Dead Redemption 2 için çıkış tarihini açıkladı. Siteden yapılan listelemede RDR 2’nin 8 Haziran’da satışta olacağı belirtildi.

Kanun kaçağı Arthur Morgan’ın hikayesine odaklanacak olan RDR 2, PlayStation 4 ve Xbox One için geliştiriliyor. Oyunun PC versiyonuna dair net bir bilgi ise yok. Muhtemelen ilk oyun gibi ikincisi de PC için çıkmayacaktır.

PS5 çıkış tarihi netleşiyor