Realme kendi işletim sistemini kullanacak!

realme isletim sistemi

ABD ve Çin arasında yaşanan ticaret savaşlarından sonra akıllı telefon üreticilerinden Realme kendi işletim sistemini kullanma kararı alacak gibi görünüyor. Konuyla ilgili çok ilginç detaylar bulunmakla birlikte şirket, henüz net bir yol haritası belirlenmedi. İşte haberimizin detayları.

Huawei bundan kısa bir süre önce ABD tarafından ağır bir darbe aldı ve neredeyse bütün haklarından mahrum kaldı. Böyle bir tablonun ortaya çıkmasında her ne kadar ABD ve Çin arasındaki savaş etkili olsa bile, yine de Amerika’nın güvenilmez bir ülke olduğu ortaya çıktı. Bu nedenler Realme kuruluşu cesaretli bir karar aldı.

Realme kendi işletim sistemini sadece telefonlarda kullanacak

Her akıllı telefon üreticisinin kendi işletim sistemine sahip olması yeni bir gündem konusu değil. Daha önceden de defalarca bu tür konular tartışırsa bile yine de kimse pek yaşamıyordu. Özellikle de ciddi maliyetlerin ortaya çıkması, şirketlerin bu konuda geri adım atmasına neden oluyordu.

realme OS

Oppo kuruluşundan ayrılan ve bağımsız bir şirket olan Realme, kendi bağımsızlığını işletim sistemi alanında da göstermek istiyor. Realme olarak çıkması beklenen bu işletim sisteminin, Android uzantılı özel bir işletim sistemi olması da yapılan tahminler arasında. Nitekim OnePlus böyle bir taktik izlemişti. Realme uygun fiyatlı çözümleri ile ön plana çıkıyor ve yeni işletim sistemi belki ilerleyen zamanlarda benimsenebilir.

Apple gibi kendi işletim sistemine sahip olmak havalı görünse bile, yine de kolay bir yol değil. Bakalım Realme kendi işletim sistemi olan Realme OS platformunu yaygınlaştırabilecek mi? Bu konudaki fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Realme X Spider-Man Edition satışa sunuldu!