Samsung Avrupa ülkelerinde rekor satış gerçekleştirdi

samsung avrupa

Huawei şirketinin ABD ile arasının bozulmasından hemen sonra Samsung Avrupa ülkelerine rekor satış gerçekleştirmek için önemli adımlar attı. Tüm bu çalışmalarının sonucunda da istediği başarıyı yakalayabildi. İşte haberimizin detayları.

Huawei kuruluşunun nasıl bir gelecekle karşılaşacağı belli olmamasından dolayı Avrupalı kullanıcılar daha çok stabil olan şirketlere yöneldiler. Elbette bu şirket, Samsung’dan başkası değildi. Huawei her Android desteğini kaybetme ihtimalinden dolayı Avrupalı kullanıcıların gözünde tehlikeli olarak nitelendirildi.

Avrupa ülkelerinde rekor satış bu yıl Samsung’da

Piyasa takip firması Canalys’in açıkladığı verilere göre Samsung, Avrupa’ya 18,3 milyon adet akıllı telefon sattı ve bunların çoğu A serisiydi. Rakam Samsung için gerçekten önemli bir rekor eşiği olarak görülebilir. Tabiki satışı yapılan akıllı telefonların tamamı A serisi değildi.

samsung sirketi

Elbette bu pazarın bazı kaybedenleri de oldu. Örneğin Apple da sattığı 6,4 milyon telefon ve %14,1 pazar payıyla bir başka kaybeden oldu. Şirket geçen yıl aynı dönemde 10 milyondan fazla satış rakamına ulaşmıştı. Huawei ise yine aynı şekilde kaybedenler kulübü içerisinde yer aldı. Görünen o ki Avrupa’da Sadece Samsung ve Xiaomi satışlarını arttırdı. şirketi de %48 oranında daha fazla satış gerçekleştirdi.

Tüm bu sonuçlar değerlendirildiğinde, Uzakdoğu Asya akıllı telefon üreticileri Avrupa piyasasına hakim olmak üzere. Özellikle de Xiaomi şirketinin uygun fiyatlı cep telefonları Avrupalılar için cezbedici görünüyor. Peki sizce bu satış rakamları Avrupa’da ne tür değişimlere yol açacak. Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Samsung Galaxy Note 10 reklamları kullanıcıları bezdirdi