Realme, yeni amiral gemisi serisi GT 8’i ekim ayında tanıtacağını resmen duyurdu. Snapdragon 8 Elite 2 işlemciyle gelmesi beklenen serinin, yenilenmiş tasarım ve güçlü donanım özellikleriyle dikkat çekmesi öngörülüyor.
Android dünyasında rekabet, sonbaharla birlikte yeniden kızışacak gibi görünüyor. Eylül ayında yeni amiral gemilerinin sahneye çıkması beklenirken, söylentilere göre bu yarışı başlatacak ilk marka Xiaomi olabilir. Şirketin 16 serisini, henüz tanıtılmamış Qualcomm Snapdragon 8 Elite 2 işlemciyle birlikte gelecek ay tanıtma ihtimali konuşuluyor. Resmiyet kazanmamış olsa da, bu süreçte bir diğer büyük lansman haberi Realme’den geldi.

Realme Başkan Yardımcısı Wang Wei, yaptığı açıklamada GT 8 serisinin ekim ayında tanıtılacağını doğruladı. Wei, daha önce serinin tamamen yenilenmiş bir tasarıma sahip olacağını ve “kesinlikle sürprizler barındıracağını” dile getirmişti. Bu sürprizlerin, markayı Android’in en güçlü oyuncularıyla aynı lige taşıyacak donanım hamleleri olması bekleniyor. GT 8 ve GT 8 Pro’nun, Snapdragon 8 Elite 2 (SM8850) işlemcisinden güç alacağına yönelik söylentiler de bu beklentiyi destekliyor.
Sızan bilgilere göre Realme GT 8 Pro, Samsung üretimi 6,85 inç büyüklüğünde 2K çözünürlüklü düz OLED ekranla gelecek. Ekranda, Galaxy S25 Ultra’daki gibi yansıma azaltıcı AR kaplama kullanılacağı iddia ediliyor. Cihazın gövdesinde metal orta çerçeveye yer verilmesi, hem sağlamlık hem de premium bir his sunmayı hedefliyor.
Batarya tarafında ise çıtayı epey yükselten bir kapasite konuşuluyor: 7.000 mAh’nin üzerinde bir pil ve 100W hızlı şarj desteği. Kamera cephesinde öne çıkan iddia ise, Samsung’un HP9 sensörünü kullanan 200 megapiksellik periskop telefoto lens. Bu sensörün, Oppo Find X9 Pro’da da yer alacağı tahmin ediliyor. Ayrıca cihazda 3D ultrasonik ekran içi parmak izi okuyucu ile suya ve toza karşı dayanıklılığı artıracak tasarım öğeleri bulunması bekleniyor.
Fiyat konusunda şimdilik net bir bilgi yok. Ancak serinin önceki modeli GT 7 Pro, yaklaşık 500 dolardan satışa çıkmıştı. Yeni nesilde hem donanım hem de malzeme kalitesindeki artış düşünüldüğünde, fiyatın benzer ya da bir miktar daha yüksek seviyede olması sürpriz sayılmaz.






