Razer Blackwidow v4 Pro: Bu klavye ile Doom Eternal’da kral olabilirsiniz

g grhjhn

#İŞBİRLİĞİ

Mekanik klavyeler, oyuncular için fazlasıyla önemlidir. Hele de rekabetçi online oyunlarda yol alıyorsanız, hamle yaparken saniyelerle değil, saliselerle yarışırsınız. Verdiğiniz komutun olabildiğince hızlı anlaşılması, rakibinizi alt etmek için önemli noktalardan bir tanesidir. Burada oyuncu mouse’u ve oyuncu klavyesini “oyuncuların eli ayağı” olarak da nitelendirebiliriz. Bu yazımızda size, Razer Blackwidow v4 Pro’dan söz edeceğiz. Bu ürün, yalnızca oyunlarda değil, aynı zamanda gündelik kullanımlarınızda ve iş süreçlerinizde de size kolaylıklar sunabilecek bir klavye.

İlk bakışta Razer Blackwidow v4 Pro….

Razer Blackwidow v4 Pro, beraberinde bilek yastığıyla gelen, bünyesinde gelişmiş RGB aydınlatma sistemine sahip ve medya tuşlarının da yardımlarıyla hem oyun hem de diğer ihtiyaçlarınız için performanslı şekilde kullanabileceğiniz bir tam boy mekanik klavye.

Ürünümüz, key switch’leri tarafında iki seçenek sunuyor: Razer’ın yeşil ve sarı switch’leri. Yeşil switch, biraz daha mekanik basım hissi oluşturuyor ve bunu seslerden de fark ediyorsunuz zaten. Sarı switch’lerin ise daha yumuşak olduğunu söyleyebiliriz. Seçim yapmak size kalmış.

Razer Blackwidow v4 Pro: Bu klavye ile Doom Eternal'da kral olabilirsiniz

Medya tuşlarının yardımıyla daha geniş kapsamlı kullanılabilirlik

Ürünümüzün büyük tuşları var. Parmaklarınızla kısa sürede arkadaşlık kurabilirler. Zaten kullanırken tuşların kıvrımları itibarıyla on parmak kullanım çok kolay. Klavyenin sağ üst köşesinde baktığımızda, medya tuşlarını görüyoruz. Bu tuşlar yardımıyla ses seviyesi, şarkı değiştirme ve izlediğimiz videoyu duraklatma gibi işlemleri hızlıca gerçekleştirebiliriz.

Bir de sol köşedeki tekerlek tuşu dikkat çekiyor. Aslında bu tuş ile ESC tuşunu bir süreliğine karıştırabilirsiniz, ama alışmanız uzun sürmeyecektir. Bu tuş, pek çok farklı amaç için kullanılabiliyor ve kendi ihtiyaçlarınız doğrultusunda özelleştirme yapabiliyorsunuz. Örneğin…

Bu tuşu sağa sola çevirerek ses seviyesini değiştirebilir, klavyenin aydınlatma seviyesini değiştirebilir, bir görsel düzenleme programındayken zoom in ya da out yapabilir, bir internet tarayıcısındayken de hızlıca yukarı aşağı yapabilirsiniz. Kısacası tek tuşla pek çok işlemi kolaylıkla halletmek mümkün. Klavyeyi Razer Synapse uygulamasıyla birlikte kullanmayı ihmal etmemelisiniz.

Doom Eternal ve Quake Champions gibi hızlı oyunlara ayak uydurabiliyor

Alüminyum alaşımlı üst kasa, kullanırken sağlam bir kullanım hissi oluşturuyor diyebiliriz. Tuşların büyük ve kullanımı rahat olduğundan da söz etmiştik. Kendi adıma konuşmam gerekirse, özellikle FPS oyunlarında sıklıkla vakit geçiren biriyim. Genelde senaryo modunu tercih etsem de zaman zaman rekabetçi online karşılaşmalara adım attığım da oluyor. Bu bağlamda, Razer’ın bu klavyesiyle kendimi çok iyi hissettiğimi söyleyebilirim. Hani “yere sağlam basmak” deriz ya, işte o hissi alabiliyorsunuz. Bir süre sonra tuşlar ile parmaklarınız adeta yapışıyor gibi oluyor ve gözünüzü ekrandan ayırmadan doğru tuşları bir bir bularak hamlelerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Böyle bir klavye yardımıyla Doom Eternal ve Quake Champions gibi hızlı FPS’lerin çok keyifli olduğunu söylemeliyim.

Tabii bilek yastığından tekrar söz etmemiz gerekiyor. Gayet yumuşak, klavyenin tasarımıyla uyumlu ve uzun süreli deneyimlerde bileklerinizi rahat ettirebilecek bir aksesuar bu. Manyetik olarak ister takın, ister çıkarın. Tercih size kalmış. Bu arada, bu tip yumuşak bilek yastıklarının kullanım yoğunluğuna göre 1 sene içinde aşınmaya başlayabildiğini de söyleyelim.

Razer Blackwidow v4 Pro: Bu klavye ile Doom Eternal'da kral olabilirsiniz

Peki ya oyun profillerimi yanımda taşıyabilir miyim?

Evet, yapabilirsiniz! Bazı klavye ve mouse’larda onboard olarak oyun profil kayıtlarını yükleyebiliyorsunuz. Böylece cihazı nereye götürürseniz götürün, oynanış tercihleriniz de sizinle birlikte gelmiş oluyor. Bu durum, Razer Blackwidow v4 Pro mekanik klavye için de geçerli. Ürün, 5 farklı profili onboard olarak bünyesine kaydetmenize imkân sunuyor.

Razer Blackwidow v4 Pro hakkında daha fazla detay için buraya tıklayarak resmi sayfaya erişebilirsiniz.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Realme C55 inceleme: 256GB belleği ve 64MP ana kamerasıyla yaz arkadaşınız!