En çok satış yapan telefon markası belli oldu

Samsung, Android 12'yi kullanıma sunmaya devam ediyor

Avrupa’da 2021 yılının en çok satış yapan marka belli oldu. İşte konuya dair tüm detaylar!

2021 yılının en çok satış yapan telefon markası belli oldu! 2021 yılı teknoloji dünyası açısından biraz zor geçti. Çip krizi ve üretim maliyetlerinin artması zorlukları beraberinde getirirken satışların azalması bekleniyordu. Fakat durum bunun tam tersi oldu. 2021 yılında Avrupa akıllı telefon pazarının yüzde 8 oranında bir büyüme gerçekleştirdiğini söylemek mümkün. Dolayısıyla da tüm olumsuzluklara rağmen akıllı telefon piyasası için hareketli bir seneyi geride bırakmış olduk.

2021 yılının en çok satış yapan telefon markası belli oldu!

Geçtiğimiz senenin istatistiki verileri de sonunda elimize ulaştı. Buna göre 2021 yılında Avrupa’nın en çok satış yapan akıllı telefon üreticisi belirlendi. En çok satış yapmayı başaran marka, Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung’tan başkası değil. Şirket 2020 yılında olduğu gibi 2021 yılında da en çok akıllı telefon satışı yapan üretici olmayı başardı. Şirketin pazar payı ise yüzde 32 olarak belirlendi.

realme akıllı telefon satışları 2021'de 60 milyon birimi aştı

Samsung’un hemen arkasında ise ABD merkezli şirket Apple yer alıyor. Apple yüzde 26’lık pazar payıyla rakibinin hemen ensesinde diyebiliriz. Üçüncü sıraya geldiğimizde ise Xiaomi’yi görüyoruz. Son zamanlarda oldukça popüler olan marka yüzde 20 ile ciddi bir paya sahip olduğunu dosta düşmana gösteriyor. Bu üç devin ardından Oppo yüzde 8, realme yüzde 2 ve vivo yüzde 1 ile sıralanıyor. Diğer markaların toplam payı ise yüzde 11 olarak gerçekleşmiş.

Spotify, problem yaratan podcast yayıncısından beklenen özrü aldı