Ready Player One, Spielberg’in en iyisi oldu

ready player one

Sinema tutkunlarının bir süredir merakla bekledikleri Ready Player One, sonunda geçtiğimiz hafta sonu vizyona girdi. Yönetmen koltuğunda beyaz perdenin popüler isimlerinden biri olan Steven Spielberg’in oturduğu yapım, ABD’de 41.2 milyon dolarlık bir açılışa imza attı.

Ready Player One, son 10 yılın en başarılısı

Ernest Cline’ın film ile aynı ismi taşıyan romanından beyaz perdeye uyarlanan yapım, ütopik bir gelecekte geçiyor.

Dünyanın yok olmanın eşiğine geldiği 2045 yılında sanal gerçeklik üzerine kurulu düzen gerçekliğin önüne geçmiştir. Normal dünyada aradıklarını bulamayan insanlar, OASIS isimli sanal gerçeklik evrenine geçiş yapmışlardır. Gün geçtikçe bu dünyadaki kullanıcı sayısı da artmaktadı.

OASIS’in kurucusu olan Halliday, tüm servetini yarattığı sanal evren içerisindeki bir paskalya yumurtasına sakladığını söyler. Tüm dünya bir anda gözünü Halliday’in OASIS’teki hazinesine diker.

Genç ve tutkuları ile ön plana çıkan Wade Watts da hazineyi isteyenler arasındadır. Watts’a bu macerası boyunca, film ve sinema dünyasında kültleşmiş pek çok karakter de eşlik edecektir.

Ready Player One, Spielberg’in 10 yıl içerisindeki en iyi başlangıcına imza attı. Muhtemelen film önümüzdeki günlerde de bu başarısını sürdürecektir. Ülkemizde de dünya ile eş zamanlı olarak vizyona giren yapıma, pek fazla ilgi yoktu.

Geniş bir lokasyonda vizyona giren Ready Player One, ülkemizde 55.000 civarında bir izleyici kitlesine erişebildi.

Bizim Köyün Şarkısı, Ailecek Şaşkınız’ı yerinden etti