Steven Spielberg’ün VR teknolojileri hakkındaki düşünceleri değişti

steven spielberg

Sinema dünyasının efsane isimlerinden Steven Spielberg, yakın bir zamanda yeni filmi Ready Player One ile dünyayı sallamayı düşünüyor.

Ready Player One, Earnest Cline’ın aynı isimli kitabından beyazperdeye aktarılacak olan bir bilim kurgu filmi. Dev projenin arkasında Steven Spielberg var. Türkçe’ye Başlat olarak çevrilen bu öykü, 2040’lı yıllardaki boğucu bir dünyada geçiyor. İnsanlar, VR sanal gerçeklik gözlükleri sayesinde gerçek yaşamı boşlayarak 80’li yılların tadını çıkarmaya, bir nevi eski yıllarda yaşamaya çalışıyor. 30 Mart 2018’de vizyona girecek olan filmin fragmanına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Spielberg’ün korkuları geride kalmış gibi.

Steven Spielberg daha önce verdiği röportajlarında, VR sanal gerçeklik cihazlarına karşı endişeli bir tutum sergilemişti. İzleyiciler filme farklı bakış açılarından dahil olmak isteyebilir ve bu esnada hikaye detaylarını kaçırabilirler, örneğin. Son verdiği röportajında ise, isteyelim ya da istemeyelim, VR’ın geleceğe açılan bir kapı görevi gördüğünden söz ediyor. Sonuçta bu cihazlarla yapılabilecek oldukça fazla şey var.

HTC Vive da sponsor oldu

Tayvanlı teknoloji firması HTC, sanal gerçeklik cihazı Vive ile Ready Player One filmine partnerlik yapacak. Hem film hem de filmle alakalı birçok ekstra içeriği VR severlerin beğenisine sunacak.

Ve Daniel Craig, James Bond 25 ile geri dönüyor!