Oculus Rift Kullanıcılarla Ne Zaman Buluşacak?

Oculus Rift Icin Kollar Sivandi

Sanal gerçeklik alanının yükselişinden sorumlu olan Oculus Rift’in Facebook tarafından ne zaman piyasaya sürüleceği merak konusu olmaya devam ediyor.

CES 2014 kapsamında resmi olarak tanıtılan ve gördüğü yoğun ilgi sayesinde sanal gerçeklik cihazlarının yükselişe geçmesini sağlayan Oculus Rift, yeni bir trend başlatmış olsa da henüz kullanıcılarla buluşmuş değil. Oculus Rift’in yapımından sorumlu olan Oculus VR’ı geçtiğimiz yıl tamamlanan 2 milyar dolarlık anlaşmayla bünyesine katan sosyal medya devi Facebook‘un merakla beklenen sanal gerçeklik cihazını şu ana kadar piyasaya sürmüş olacağı tahmin edilmiş olsa da, yapım aşaması beklenenden uzun sürdü ve cihaz bir türlü kullanıcıların beğenisine sunulamadı.

Oculus_Rift_DG

Oculus VR‘ı geçtiğimiz yılın Mart ayında bünyesine katan Facebook şimdiye kadar sanal gerçeklik cihazı hakkında büyük ölçüde sessiz kalmış olsa da, geçtiğimiz günlerde düzenlenen F8 konferansı sırasında sessizliğini bozdu ve Oculus Rift hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kullanıcılara unutulmaz bir sanal gerçeklik deneyimi yaşatabilmek için yapım sürecinin devam ettiğini açıklayan Oculus yöneticisi Michael Abrash, kesin bir çıkış tarihi belirtmekten kaçınsa da cihazın yakında kullanıcıların beğenisine sunulabileceğini sinyallerini verdi. Ayrıca resmi Twitter hesabı üzerinden konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan Facebook yöneticisi de Mike Schroepfer de cihazın bu yıl içerisinde kullanıcılarla buluşacağını açıkladı.

Motorola Tablet Pazarına Girmeyi Düşünmüyor