Razer Productivity Suite: Pro Type Ultra klavye, Pro Click Mini mouse ve Pro Glide mousepad

edrtjeduj

#İŞBİRLİĞİ

Razer Productivity Suite, hem gündelik yaşantınız hem de iş hayatınız için güzel bir çözüm. Şık tasarım ve renk uyumunun yanı sıra, rahat ve performanslı deneyimlerin de kapılarını aralıyor. İşte detaylar.

Razer Pro Type Ultra klavye: Kablosuz, sessiz ve hızlı bir çözüm

Razer Pro Type Ultra, ilk bakışta beyaz rengi ve yumuşak hatlara sahip tasarımıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Gerçekten de, günümüzde genellikle klavyelerin siyah renkte olduğunu göz önüne alırsak, bu ürünün cidden farkındalık yaratan bir ürün olduğunu söyleyebiliriz. Üstelik, tuşların arka aydınlatma sisteminin de beyaz renkte olması, ortaya daha saf bir görüntü çıkarıyor.

Razer Pro Type Ultra, hem kablosuz hem de kablolu olarak kullanılabilen bir mekanik klavye.

İsterseniz beraberinde gelen Type-C kablosu yardımıyla ürünü kullanabilirsiniz, ki bu esnada ürünü şarj da ediyorsunuz.

İsterseniz beraberinde gelen USB alıcısıyla 2.4GHz kablosuz bağlantıyı tercih edebilir, isterseniz de Bluetooth bağlantı seçeneği üzerinden kullanım sağlayabilirsiniz.

Tam boy klavye, toplamda 4 cihaza kadar eşleşmeye izin veriyor ve tek tuş yardımıyla bir cihazdan ötekine hızlıca geçiş yapıp kullanım gerçekleştirebiliyorsunuz. Ürünü bir masaüstü PC, bir tablet, bir televizyon ve bir de laptop PC ile eşleştirdiğinizi düşünün örneğin.

İhtiyaçlarınız doğrultusunda hızlıca geçişler yapmak çok keyifli olacak. Bir yandan oyun oynarken bir yandan da günlük işlerinizle ilgilenebilirsiniz.

Kullanılan plastik malzemeden tutun da tuşların tasarım detaylarına kadar hemen her detay, yumuşak ve olabildiğince sessiz kullanım için önem taşıyor. Zaten bu ürün, Razer’ın sarı mekanik switch’lerine sahip, ki bu da en hızlı ve en sessiz mekanik anahtar anlamına geliyor. Tuşa dokunur dokunmaz cevap alabildiğiniz gibi, uzun süreli deneyimlerde de sesten rahatsız olmuyorsunuz. Bu, klavyeyi ofis kullanımlarında da tercih edebileceğiniz anlamını taşıyor.

Razer Productivity Suite: Pro Type Ultra klavye, Pro Click Mini mouse ve Pro Glide mousepad

Tuşların alttan aydınlatmalı olduğundan bahsetmiştik. İsterseniz ışık seviyesini değiştirebilir ya da tamamen kapatabilirsiniz de. Tabii ihtiyaç duyduğunuz programlar için tuş profilleri oluşturma şansınız da var. Daha fazla detay ve daha gelişmiş kullanım deneyimleri için Razer’ın Synapse 3 programını kurmanızı öneriyoruz.

Ayrıca klavyenin alt kısmında yer alan ve bilekleriniz için tasarlanan yumuşak yastık, uzun süreli deneyimlerde rahatsız olmamanız ve yorulmamanız için güzel düşünülmüş.

Biraz da pil tarafına bakacak olursak, ürünü tek şarj ile Bluetooth modundayken yaklaşık 215 saat boyunca kullanabiliyorsunuz. 2.4GHz modunda kullandığınızda ise, tek şarj ile 207 saate kadar kullanım mümkün oluyor.

Evet, klavyenin güzel bir tasarımı olduğundan ve genellikle rahat, sessiz bir kullanıma izin verdiğinden bahsettik. İster evinizde, isterseniz de ofisinizde, farklı amaçlar için kullanabileceğiniz bir ürün. Tabii ki bir Razer ürünü ve mekanik anahtarlara sahip olduğu için bu klavye ile keyifli oyun deneyimleri yaşayabileceğinizi de söylememize gerek yoktur sanırız.

Razer Pro Type Ultra klavye, 159.99 dolar fiyat etiketine sahip.

Razer Productivity Suite: Razer Pro Click Mini mouse

Oldukça ufak boyutlara ve gelişmiş teknik özelliklere sahip olan bu mouse, sürekli hareket halinde olan ve bu esnada ofisini de yanında taşıyanlar için ideal mouse’lardan bir tanesi.
2 AA pille birlikte toplamda 111 gram ağırlıkta olan mouse, hem Bluetooth üzerinden hem de 2.4GHz kablosuz bağlantı üzerinden çalışma imkânı sunuyor.

Razer Pro Click Mini mouse, tıpkı Pro Type Ultra gibi beyaz renkte, hızlı ve sessiz çalışıyor. Dolayısıyla ikisinin iyi ekip olabileceğini söyleyebiliriz.

Kullanılan plastik malzeme ve yanlardaki yumuşak tasarım malzemesi sayesinde ürünü avuçta sağlam bir tutuş hissiyle yönetebiliyorsunuz. Sağ elde kullanıma uygun olarak hazırlanan mouse, büyük tık tuşlarına ve farklı çalışma modları sunan tekerlek tuşuna sahip. Bu konuda biraz daha detay vermek gerekirse…

Tekerleği isterseniz tactile modunda kullanabilirsiniz. Yani örneğin bir sayfayı yukarında aşağıya, kademe kademe indirebilirsiniz.

Free-spin modunu aktifleştirdiğinizde, tek dokunuşla tekerleği sonsuz modda döndürüyor gibi kullanabilirsiniz. Bu tabii ki sayfaların daha hızlı değişmesini sağlayacaktır.

Tilt-Click modunu aktifleştirdiğinizde ise, örneğin bir Excel tablosunda çalışırken soldan sağa ya da sağdan sola doğru hızlıca kaydırabilirsiniz.

Razer Productivity Suite: Pro Type Ultra klavye, Pro Click Mini mouse ve Pro Glide mousepad

12000 DPI değerde optik sensörü bulunan mouse, programlanabilir 7 tuşa sahip. 15 milyon tıklanmaya kadar ömrü bulunan mouse, Razer’ın Synapse 3 programı sayesinde özelleştirilebiliyor, yeni kullanım profilleri hazırlanabiliyor. Tabii 5 farklı profili mouse’un dahili hafızasında saklayabiliyor ve farklı cihazlara geçiş yaptığınızda da kullanabiliyorsunuz.

Tabii her ne kadar mekanik bir mouse olsa da, klavyede olduğu gibi burada da sessiz çalışmaya uygun bir yapının olduğunu söylemeliyiz.

Ürün, normalde bir tane AA pil ile çalışıyor ve bu, mouse’un daha hafif formda kalmasını sağlıyor. Ürün, tek pille 88 gram ağırlıkta. Eğer ağırlık pek önemli değil ve daha uzun süreli deneyim istiyorsanız, 2 AA pil ile kullanmalısınız.

Razer Pro Click Mini mouse, 2 AA pil ile kullanıldığında; 2.4GHz kablosuz bağlantı modundayken 465 saate kadar, Bluetooth bağlantı modundayken de 725 saate kadar kullanım ömrü sunabiliyor.

Razer Pro Click Mini mouse, 79.99 dolar fiyat etiketine sahip.

Razer Productivity Suite: Razer Pro Glide – XXL: Verimliliği artıran konforlu kullanım için mouse pad

Razer Pro Glide, tıpkı az evvel bahsettiğimiz klavye ve mouse gibi aynı renk paletine sahip. Bu, toplamda üç ürünün de uyumlu görüneceği anlamını taşıyor. Ayrıca, bu ürünleri bir arada sessiz ve performanslı çalışmak için de iyi bir ekip olabileceğini söyleyebiliriz.

Bize deneyimleyebilmemiz için XXL versiyonu geldi. Bunun haricinde, daha ufak boyutlarda ve daha az yer kaplayan Medium versiyonu da bulunuyor. Ürün, kaymaz tabana ve pürüzsüz kullanıma imkân sunan yüzeye sahip.

Razer Pro Glide’in XXL versiyonu 29.99 dolara, Medium versiyonu ise 9.99 dolara satılıyor.

Razer Productivity Suite: Pro Type Ultra klavye, Pro Click Mini mouse ve Pro Glide mousepad

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Oppo Reno6 akıllı telefon inceleme