Razer Naga Pro mouse, adeta ikinci bir klavye görevi üstleniyor

rgreger

#İŞBİRLİĞİ

Oyunculara yönelik hazırladığı ürünlerle adından söz ettiren Razer, bu kez pek çoğumuz için fazlasıyla gelişmiş bir oyuncu mouse’u olan Razer Naga Pro ile karşımızda.

Razer Naga Pro, başta söylememiz gerekiyor ki online arenada fazlasıyla vakit geçiren, özellikle de MOBA ve Battle Royale olarak tabir edilen oyunlara ilgi duyan oyuncular için önemli bir cihaz.

117 gram ağırlıktaki ürün, sağ elli kullanıcılar için ideal tasarım hatlarına sahip. Eğer eliniz büyük ise, rahatlıkla kavrayabilirsiniz. Ufak elli kullanıcılar için yönetimi zor olabilir.

Cihazın tuş takımı ve tekerleği gerçekten çok hızlı çalışıyor ve konforlu kullanım sunuyor. Ürünü dikkat çekici kılan detaylar ise, sol tarafta, baş parmağımızla yöneteceğimiz panellerde saklı. “Paneller” diyorum, çünkü ürünün toplamda 3 farklı paneli bulunuyor ve bunlar manyetik paneller. Rahatlıkla takıp çıkarabiliyor, o anki ihtiyaçlarınız doğrultusunda kullanabiliyorsunuz. Birazdan detaylara geleceğiz.

Razer Naga Pro mouse, adeta ikinci bir klavye görevi üstleniyor

Razer Naga Pro, hem kablolu hem de kablosuz olarak kullanılabilen bir mouse. Razer, yine örgü kablo tercih etmiş ve böylece uzun ömürlü kullanım imkânını ortaya çıkarmış. Öte yandan, ürünün 2.4GHz kablosuz bağlantının haricinde Bluetooth desteğine de sahip.

Razer Focus+ optik sensöre sahip olan ve 20000 DPI değeri bulunan bu mouse, tahmin edebileceğiniz gibi programlanabilir tuş yapısına da sahip. Tabii ki mouse’un üzerinde yer alan hafızasına 5 farklı oyun profilini kaydedebiliyor ve mouse’u farklı bir PC’de deneyimlediğinizde de bunları kullanabiliyorsunuz.

Dediğimiz gibi, ürün, kablosuz olarak Razer’ın alıcısıyla çok performanslı çalışıyor. İstenildiği takdirde, Bluetooth üzerinden de kullanmak mümkün ve son olarak da kablolu olarak da çalışabiliyor. Yani pek çok seçenek var ve hepsi de performanslı.

Ürün, kullanım anında adeta zeminde yağ gibi kayıyor, pürüzsüz bir kullanım deneyimi sunuyor diyebiliriz. Yanlardan yumuşatılmış tasarımı ve büyük tuşları sayesinde hiç zorlanmıyorsunuz.

Razer Naga Pro mouse, adeta ikinci bir klavye görevi üstleniyor

Ve gelelim sol taraftaki manyetik, değiştirilebilir panellere. Bu panellerden bir tanesi, standart olarak 2 tuşa sahip, daha normal kullanımlar için tercih edilebilecek panel.

Diğer panelimiz, üzerleri numaralandırılmış ve programlanabilir 6 tuşla geliyor. Yetmedi mi? Üçüncü panelimizde de üzerleri numaralandırılmış tam 12 tuş var. Açıkçası ilk etapta böyle bir mouse’u kullanmak zor olabilir ve bunun için zamana ihtiyaç duyabilirsiniz. Öte yandan, adeta klavye formunda bir mouse’unuz oluyor, ki aynı anda iki klavye kullanmak gibi bir şey olabilir bu.

Kısacası ürün, yan panellerinin de yardımıyla FPS’lerden MOBA’lara, MMORPG türündeki oyunlara kadar geniş bir destek sunabiliyor. Programlanabilir RGB aydınlatma desteği olduğunu da belirtelim.

Bu arada ürün, tek şarj ile kablosuz olarak 150 saate kadar deneyim sunabiliyor.

Razer Naga Pro, ülkemizde 2500 TL fiyat etiketiyle bulunabiliyor.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Huawei P Smart 2021 akıllı telefon incelemesi