Razer Kraken Multi-Platform Wired Gaming Headset kulaklık

gt e4ty4

#İŞBİRLİĞİ

Razer Kraken Multi-Platform Wired Gaming Headset kulaklık, Razer’ın oyunculara yönelik hazırladığı oyuncu ekipmanlarından bir diğeri. Şık bir tasarıma sahip olan kulaklık, kulaklarınızı tamamen kaplayacak pad’lere sahip ve bu sayede uzun süreler sorunsuz oyun keyfi yaşayabiliyorsunuz. RGB var mı diye soracak olursanız, baştan söyleyelim ki yok. Öte yandan, bu bir kablolu kulaklık. Evet, kablo üzerinde kontrol paneli var ve 3.5mm bağlantı noktasına sahip. İster mobil cihazınızda, ister PC’nizde, isterseniz de oyun konsollarınızda kullanabilirsiniz. Kısacası Multi-Platform Wired Gaming Headset, Razer markasının uygun fiyatlı olarak gösterebileceğimiz modellerinden biri. Şimdi biraz daha detaya girelim.

Razer Kraken kulaklık siyah, beyaz, pembe ve Razer yeşili olmak üzere 4 farklı renk seçeneğiyle sunuluyor. Özellikle Razer yeşili rengini beğendiğimizi belirtelim. Bize deneyimleyebilmemiz için gelen kulaklık ise, siyah renkteydi. Siyah, haliyle diğer pek çok kulaklıkla benzer bir görsel profil ortaya çıkarabiliyor. Ama Razer yeşili, özellikle de bu markaya ilgi duyanlar için diğer modellerden ayrıştırıcı, özel bir görünüm sunuyor.

Kulaklığımız 322 gram ağırlıkta. Kulaklık kablosu ise, 1.3 metre uzunlukta ve ek kabloyla bu uzunluğu artırmak mümkün. Öte yandan, masaüstü PC’de oyun oynadığınızı göz önüne alırsak, 1.3 metre uzunluktaki kablonun da yeterli olacağını düşünüyoruz.

Razer Kraken kulaklığımızın kafa bandı oldukça yumuşak ve iç kısımda dayanıklı alüminyum malzeme tercih edilmiş. Esneklik tarafında bir sorun yok ve uzun süreli kullanımda sağlamlık hissi veriyor doğrusu. Kulaklıkları sağa sola çeviremiyoruz, ama tabii kafa ve kulak yapımıza göre kafa bandında ayarlama yapabiliyoruz.

Pedlere göz attığımızda, ısı transferi yapabilen kumaş (Bu sayede uzun süreli oyunlarda ciddi ısınmanın önüne geçiliyor) ve suni deri gibi malzemelerin kullanıldığını görüyoruz. Kulaklıkları takar takmaz, kafanız ve kulaklarınıza göre uyumlu bir yapıya bürünüyorlar.

Hoşumuza giden bir diğer detay ise, dahili mikrofonun içten dışarıya doğru sürgü yapıda olması. Dolayısıyla kullanmadığınız zaman içeri iterek bu detaydan kurtulabiliyorsunuz. Mikrofonun ses kalitesi fena değil. Dış sesleri de alıyor mu derseniz, evet, biraz alıyor. Eğer mekanik klavye ile oyun oynuyorsanız, klavye tuşlarına her bastığınızda mikrofonun da bu sesleri bir nebze algıladığını fark edeceksiniz.

Ürünün tasarımı güzel, sağlam bir yapıda, kablolu bir kulaklık ve mikrofonu da fena olmayan bir ses kalitesine sahip. Peki dinleme deneyimleri için sunulan ses kalitesi nasıl, biraz da bundan bahsedelim…

Razer Kraken Multi-Platform Wired Gaming Headset kulaklık

Razer Kraken Multi-Platform Wired Gaming Headset kulaklık, 50mm custom sürücülere sahip

Bir oyuncu kulaklığı için 50mm sürücülerin genellikle yeterli olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle online oyunlarda, ufak sesleri dahi fark edebilmek, sesler üzerinden yön tayini gerçekleştirebilmek güzel. Ürün, Windows’da 7.1 surround deneyimi de sunabiliyor.

Öte yandan, tabii ki bu kulaklıkla bir şeyler izleyebilir, müzik de dinleyebilirsiniz. Bass’lar tarafında derin detaylar beklememeniz gerektiğini söyleyebiliriz.

Peki gürültü engelleme özelliği var mı derseniz, hayır, bu üründe bulunmuyor. Genellikle evde kullanacağınızı göz önüne alırsanız, bu eksikliğin ciddi bir problem yaratacağını düşünmüyoruz. Tabii en yüksek ses seviyesinde kullanmamak şartıyla. Bu, aynı zamanda kulak sağlığınız için de çok zararlı.

Konforlu yapısı sayesinde saatlerce rahatsızlık duymadan kullanabileceğiniz Razer Kraken, Razer’ın resmi sitesi üzerinde 80 dolar fiyat etiketiyle bulunabiliyor. Dört renk seçeneği için de aynı fiyat etiketinin belirlendiğini ekleyelim.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Redmi Note 11 ailesi, pil ve hızlı şarj avantajlarıyla ön planda!