Razer, fareleri yüzünden ortaya çıkan ciddi bir Windows güvenlik açığını düzeltiyor

Razer fareleri yüzünden ortaya çıkan ciddi bir Windows güvenlik açığını düzeltiyor

Razer farelerinde oldukça sıra dışı bir güvenlik açığı tespit edildi. Şirket şu anda bu ciddi hatayı düzeltmek için kolları sıvadı. İşte detaylar.

Güvenlik araştırmacısı Jon Hat, hafta sonu Twitter’da bir Razer fare veya donanım kilidi takıldıktan sonra Windows Update’in Razer yükleyici yürütülebilir dosyasını indirdiğini duyurdu. Farenin takılması ayrıca, Windows dosya gezginine ve Powershell’e “yükseltilmiş” ayrıcalıklarla erişim tanıyor. Bu da temelde bilgisayara fiziksel erişimi olan birinin zararlı yazılımlar yükleyebileceği anlamına geliyor. Bu güvenlik açığı bir bilgisayara doğrudan, fiziksel erişim gerektirdiğinden, uzaktan gerçekleştirilebilecek bir güvenlik sorunu kadar tehlikeli değil. Ancak yine de ciddi bir tehlike teşkil ediyor.

Razer fareleri yüzünden ortaya çıkan ciddi bir Windows güvenlik açığını düzeltiyor

Güvenlik araştırmacısı Hat, Twitter’da Razer’ın sonunda problemi fark ettiğini ve şirketin güvenlik ekibinin bir düzeltme üzerinde çalıştığını söyledi. Razer tarafından konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmedi. Şirket benzer şekilde problemi çözecekleri bir zaman çizelgesi de sunmadı. Ancak Razer fareye sahip kullanıcılar problemin bir an önce çözüme ulaşmasını bekliyor. Malum internette ve dijital eşyalarda güvenlik her şeyden daha önemli hale geldi. Konu böyle olunca da ünlü markalarda ortaya çıkan güvenlik açıkları kullanıcıların canını sıkıyor. Şu an için şirketin problem üzerinde ciddi çalışmalar yaptığı biliniyor. Sorunun ay sonuna kadar çözüleceğini ön gören analistler mevcut. Siz de bir Razer fare kullanıcısı iseniz güvenlik açığına dikkat etmeniz öneriliyor.

Samsung Galaxy Watch 4, ilk ürün yazılımı güncellemesini şimdiden aldı!