Razer Huntsman V2 oyuncu klavyesi: Konforlu, hızlı ve RGB’li

k8778s7fk

#İŞBİRLİĞİ

Razer, bu kez dünyanın en çok tercih edilen oyuncu klavyelerinden bir tanesiyle karşımızda: Razer Huntsman V2, şık tasarımdan konforlu kullanıma kadar pek çok detay sunuyor.

Razer Huntsman V2, sıfıra yakın gecikme süresiyle ön plana çıkan, konforlu kullanımı sayesinde de oyuncu dostu olan bir optik klavye. Bize deneyimleyebilmemiz için gelen ürünün İngilizce klavye olduğunu ve kırmızı switch sistemine sahip olduğunu belirtelim. Bu sayede hızlı olduğu kadar yumuşak tuş basış hissini de size verebiliyor.

Klavye, tasarımıyla ilk etapta güçlü bir his de uyandırıyor, ki zaten Razer da özellikle iskelet ve tuş tasarımlarında çok güçlü materyaller kullandığını belirtiyor.

Klavyenin sağ üst tarafına baktığımızda, farklı amaçlar için kullanılabilir medya kısayol tuşlarını görüyoruz. Ses seviyesini ayarlayabilir, ya da sesi tamamen kapatabilirsiniz örneğin.

Tabii üründe kullanılan RGB aydınlatma sistemi de pek çok oyuncu için önemli bir detay. Birazdan daha fazla bilgi vereceğiz.

Ürünün dikkat çekici taraflarından bir tanesi de, manyetik olarak klavyeye eklenip istenildiği zaman çıkarılabilen yumuşak bilek desteği. Böylece bilekleriniz, dolayısıyla da ellerinizi klavyeye rahatlıkla konumlandırabiliyor ve uzun süreli oyun deneyimlerinde de bir rahatsızlık hissetmiyorsunuz.

Razer Huntsman V2’nin kırmızı switch sistemiyle geldiğini ve hızın yanında yumuşak bir kullanım deneyimi sunduğundan söz etmiştik. Bu switch sistemi, aynı zamanda klavyenin yoğun kullanımında dahi daha sessiz çalışması için de önemli bir detay.

Ayrıca, bu ürünün bir de mor switch sistemli versiyonu bulunuyor. Eğer onu tercih ederseniz, yine yüksek performans alırken tuşlara bastığınızda da geleneksel mekanik switch’lere kıyasla daha gerçek tuş seslerini duyabilirsiniz.

Online karşılaşmalarda elinizi güçlendirebilecek bir arkadaş

Kendi adıma konuşmam gerekirse, online karşılaşmalarda hem klavye hem de mouse’un önemi büyüktür. Zira oyuncunun bir nevi “eli ayağı” görevini üstlenirler. Bu sebeple de ne kadar konforlu ve ne kadar hızlı oldukları önemlidir. Zira başarı da bu doğrultuda ortaya çıkabilir.

Razer Huntsman V2, gerek tuş tasarımları gerekse de hızlı yapısı sayesinde “net” sonuçlar alabilmeme yardımcı oldu. Gözüm haliyle ekrandayken acaba yanlış tuşa basar mıyım ya da aynı anda yanlışlıkla iki tuşa basarsam ne olur gibi bir endişeye kapılmadım. Bir tuşa ucundan bile bassam, anında sonuç alabildim. Böylece uzun süredir deneyimlediğim Doom Eternal’da başarılı yeni karşılaşmalar çıkarabildim. Ek olarak, senaryo modu tarafında da son dönemin popüler oyunu Deathloop’da sanki bir kaykayın üzerinde ekranda hareket ediyormuşçasına akıcı deneyimler elde ettim.

Razer Huntsman V2 oyuncu klavyesi: Konforlu, hızlı ve RGB'li

Tuşların dizilimi güzel, kullanımı gerçekten rahat ve o dayanıklılık hissini her defasında size verebiliyor. Tabii Türkçe karakterli bir Razer klavye ile hareket etmek çok daha güzel olurdu açıkçası.

Razer’ın programını ücretsiz olarak indirin ve klavyenizi özelleştirin

Razer, donanımsal olduğu kadar yazılımsal anlamda da oyuncuların yanında yer alan bir marka. Dolayısıyla Razer Huntsman V2 için de pek çok yazılımsal destek mevcut.

Firmanın programını ücretsiz olarak indirip kurduğunuzda, farklı oyunlar için tuş profilleri hazırlayabilir, RGB aydınlatma tarafında da milyonlarca seçenek arasında düzenlemeler yapabilirsiniz. Klavyenin 5 farklı profili hafızasında tutabildiğini, bu sayede farklı bir PC’de kullansanız bile profillerinizi kolaylıkla deneyimleyebileceğinizi belirtelim.

Bir ekleme de RGB aydınlatma sistemi tarafında yapalım. Evet, her tuş için ayrı ayrı özelleştirme yapılabilen bir sistem mevcut. Bu sayede oyunlarınızın temalarına göre daha kişiselleştirilebilir profiller oluşturabilir ve bunları hızlıca aktifleştirebilirsiniz.

Toparlamak gerekirse…

Razer Huntsman V2, beğenimizi kazanan bir oyuncu klavyesi oldu. Tasarım detayları ve bileklik bandı gibi detaylar, rahat kullanım için önemli. Bunların yanında kırmızı optik switch sisteminin kullanılması, neredeyse siz tuşa basar basmaz komutların yerine getirilmesi anlamına geliyor. Tuşların sağlam tasarlandığını ve her birinin 100 milyon basım ömrü bulunduğunu da belirtelim. RGB tarafındaki detaylar da güzel. Tabii böyle bir klavyeyi Türkçe karakter desteğiyle kullanmak çok daha zevkli olacaktır.

Ürün, yurt dışında 199.99 dolarlık satış fiyatı etiketine sahip.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Logitech Pro X Superlight inceleme: Tüy gibi hafif bir mouse