Raspiboy ile retro oyunlar cebinizde!

maxresdefault 2

8BCraft tarafından geliştirilen Raspiboy, retro oyun tutkunlarının eskiyi yad etmesini sağlıyor. Bünyesindeki emulatörler sayesinde binlerce retro oyun Raspiboy ile cebinize geliyor.

8BCraft ekibi tarafından geliştirilen Raspberry Pi tabanlı Raspi boy, retro oyun tutkunlarının hayallerini süsleyen emulatör canavarı olarak karşımıza çıkıyor. Tasarımı ile oldukça konforlu bir deneyim sunan Raspi boy, 3.5 inç büyüklüğünde ekran ile geliyor.

Raspiboy neler sunuyor?

8BCraft‘ın geliştirdiği mainboard ile oldukça akıcı bir deneyim sunan bu cihaza, RetroPie yüklenebiliyor. 6.000 mAh gibi oldukça yüksek kapasiteli bataryadan beslenen bu konsol, RetroArch sayesinde; SNES, NES, GameBoy, PlayStation 1, Nintendo 64, MAME ve PSP oyunlarını oynatabiliyor.

GCHD ile GameCube oyunları yeniden hayat buluyor!

Konsolun üst bölümünde yer alan USB girişleri sayesinde, cihazı direkt olarak PC’ye bağlayabilir ve oyun yükleyebilirsiniz. Ayrıca konsola USB GamePad’leri bağlayarak lokal multiplayer deneyimi de yaşayabilirsiniz.

Raspiboy

Konsolun içerisinden Raspberry Pi’nin çıkmadığını Raspberry Pi’nin herhangi bir modelini harici olarak satın alarak konsolu çalıştırabileceğinizi belirtelim. Eğer bu tarz retro tabanlı Raspberry projelerini merak ediyorsanız, ürünü buradan satın alabilirsiniz.