GCHD ile GameCube oyunları yeniden hayat buluyor!

GCHD

Nintendo’nun HDMI bağlantısı olmayan oyun konsolu GameCube, GCHD ile tekrardan hayat buluyor. GCHD sayesinde GameCube’ü HD TV’ye çözünürlüğünü yükselterek bağlayabilirsiniz.

Nintendo 2001 yılında PlayStation 2‘ye rakip olmak için GameCube oyun konsolunu satışa sunmuştu. Komponent çıkışı bulunan GameCube, günümüz modern TV ve monitörlerine maalesef ki bağlanamıyor. Bu handikabı ortadan kaldırmak için geçtiğimiz aylarda GCHD isimli adaptör geliştirildi.

GCHD ile GameCube oyunları HD çözünürlükte!

GC için geliştirilenHDMI dönüştürücü ile GameCube oyunlarını artık HD TV‘de oynayabilirsiniz. GameCube HD adaptörü hem HDMI bağlantısı sağlıyor hem de çözünürlüğü upscale yani yükseltiyor. GameCube Model DOL-001 ile uyumlu olan bu adaptör, çözünürlüğü 640×480‘e kadar yükseltebiliyor.

PlayStation 1 geri dönüyor!

GameCube’ün orijinal çözünürlüğünde göz önünde bulundurduğumuzda 640×480‘in ne kadar iyi bir değer olduğunu anlayabilirsiniz. Adaptörü GameCube bağladıktan sonra çözünürlük ve filtreler arasında seçim de yapabiliyorsunuz. Bu adaptör çözünürlük yükseltmenin yanında, renkleri de daha doğru bir şekilde vermesi için optimize ediyor.

GCHD

Sıfır Lag sloganı ile yola çıkan GameCube HD adaptörünün fiyatı maalesef biraz tuzlu. İçerisinde barındırdığı çipten dolayı bu adaptör tam 150 dolar fiyatla Amazon’da satılıyor. Eğer Retro tutkunuysanız ve GameCube’ü HD TV veya monitörünüzde oynamak istiyorsanız buradan adaptörü satın alabilirsiniz.