Qualcomm’un yeni teknolojisini ilk Vivo kullanacak!

qualcomm

Teknoloji dünyasının önemli isimlerinden biri olan Qualcomm’un geçtiğimiz gün tanıttığı yeni teknolojisinin ilk müşterisi Vivo olacak. İşte detaylar.

Şu aralar parmak izi okuyucusunu ekranın alt kısmına yerleştirme konusunda önemli bir yarış mevcut. Bilindiği üzere Samsung bunu Galaxy S8’de yapmak istemiş fakat başaramamıştı. Dahası, Güney Koreli şirket bu teknolojiyi Note 8’de bile hayata geçirebilmiş değil. Aynı şekilde Apple’da önümüzdeki dönemde satışa sunacağı iPhone 8’de parmak izi okuyucusunu ekranın alt kısmına yerleştirmek istiyor. Şimdilik, Cupertino merkezli şirketin bunu yapmayı başardığı iddia edilse de durum tam olarak netlik kazanmış değil.

Akıllı telefon pazarının dev isimleri bu teknolojiyi telefonlarına adapte etmeye çalışırken, Qualcoom geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği etkinlikte önemli yeniliklere imza attı. Teknoloji sektörünün öncü isimlerinden biri olan Qualcomm, parmak izi okuyucusunu ekranın alt kısmına yerleştirmeyi başardığı yeni teknolojisini tüm dünyaya tanıttı. Şimdilik prototip aşamasında olan bu teknolojinin 2018 ile birlikte aktif olarak kullanılmaya başlayacağı belirtildi.

vivo

Qualcomm’un tanıttığı yeni parmak izi okuyucusu teknolojisinin ilk müşterisi ise Vivo oldu. Son yıllarda önemli bir ivme yakalayan Çinli akıllı telefon üreticisi Vivo, önümüzdeki dönemde satışa sunacağı akıllı telefonlarda Qualcomm’un ekran altı parmak izi okuyucusu sensörlerini kullanacak.

Yaptığı bu atılımla dikkatleri üzerine çeken Vivo, kısa bir süre önce de 2022 yılına kadar FIFA’nın büyük organizasyonlarında resmi sponsor olacağını açıklamıştı.

Qualcomm yeni teknolojilerini tanıttı