QPower PHEV : Hibrit Dünyasının Yeni Neslini Temsil Ediyor!

QPower

Chery QPower PHEV Yüzde 44,5’lik Termal Verimliliğiyle Standartların Ötesine Geçiyor!

 Chery, yeni nesil modelleriyle satış performansını artırmaya devam ediyor. Yeni enerji çağıyla birlikte geleneksel fosil yakıtlı araçlardaki uzmanlığını derinleştirmeye devam eden marka, çevre dostu dönüşümünü ve güncellemesini yönlendiren temel bir strateji olarak yeni enerji teknolojilerine kararlı bir şekilde odaklanıyor.

Chery’nin teknolojik ilerleyişindeki en güncel evrimi olan QPower, 26 yıllık bilgi birikimi ve güç teknolojisindeki atılımları içeren markanın 4.0 tam alanlı güç mimarisini temsil ediyor.

QPower

Sektörde standartları yeniden belirliyor!

Markanın QPower teknolojisi; içten yanmalı motorlar (ICE), şarj edilebilir hibrit araçlar (PHEV) ve elektrikli araçlar (BEV) gibi ana akım enerji türlerini kapsıyor. Bu da markaya güçlü ve hızlı, verimli ve çevre dostu, yüksek enerjili ve akıllı çözümlerde avantajlar sağlıyor. QPower markası altında sergilenen en güncel PHEV teknolojisi, Chery’nin sürdürülebilir ulaşıma olan bağlılığını ve teknik becerisini vurgulayarak tasarım ve performansta önemli bir atılım ortaya koyuyor. Bir motorun en kritik ölçümlerinden biri olan termal verimlilik, QPower markasının en güncel PHEV motorunda zirveye ulaşıyor. Önemli iyileştirmelerle geliştirilen QPower platformu, yüzde 44,5’e varan etkili bir termal verimlilikle sektörde yeni bir standart oluşturuyor.

Chery, yenilik ve teknik mükemmellik konusundaki gelişim kararlılığıyla motor performansını iyileştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda PHEV motorun yüksek girdap oranı ve yüksek yoğunluklu türbülanslı yanma sistemi ile tasarlanan yüksek girdaplı yanma sistemi, yüzde 27’lik bir EGR oranında istikrarlı bir yanma sağlıyor. Marka, yüksek sıkıştırma oranlarıyla ilişkili patlama sorununu çözmek için yanma odası duvarlarının ve piston üstlerinin sıcaklığını etkili bir şekilde yöneterek ve piston sıkıştırma oranı değişimlerini kontrol ederek yüksek sıkıştırma oranlarında düzgün ve verimli motor performansı vadediyor.

Ayrıca düşük basınçlı EGR sistemi basınç farkı marjı eksikliklerini gidermek için yenilikçi bir katalizör öncesi gaz yönlendirme tekniği uygulayan Chery, yüzde 27’nin üzerindeki EGR oranı ile endüstri lideri bir değere ulaştı. Bu atılım sadece yanma verimliliğini optimize etmekle kalmıyor, aynı zamanda emisyonları da önemli ölçüde azaltıyor. Ayrıca akıllı termal yönetim sistemi, hassas termal kontrolü artırarak motor verimliliğini ve dayanıklılığını daha da iyileştiriyor.

QPower

Motor ağırlığı sadece 105 kilogram!

Chery, bu yeni PHEV motorunun tasarım ve üretiminde, teknolojik yenilik ve üstün kalite yaklaşımına bağlı kalıyor. Marka, çok sayıda hafif teknoloji çözümleri uygulayarak sadece 105 kilogramlık motor ağırlığına ulaştı. Bu da endüstri için yeni bir standart anlamına geliyor. Her yönüyle sağlam ve dayanıklı bir motora odaklanan Chery, motor kararlılığını ve güvenilirliğini en üst seviyeye taşımak adına tüm motor, güç-aktarma organları ve ayrıca araç üzerinde kapsamlı doğrulama testleri gerçekleştirdi.

Bu testler, toplamda 20 bin saatten fazla 100’ün üzerinde motor cihaz testini ve yaklaşık 100 araç ve 3 milyon kilometrenin üzerinde kümülatif kilometre ile 5 modelin tam araç doğrulamasını içeriyor. Markanın uzun süreler ve mesafeler boyunca yaptığı bu kapsamlı testler, çeşitli karmaşık koşullar altında motorun güvenilirliğini ve dayanıklılığını kapsamlı bir şekilde doğruluyor.

Chery’nin, özellikle her motorun performansında tutarlılığı sağlamak adına Değişken Supap Zamanlaması (VVT) teknolojisine sahip her araç için açıları ayarlamak üzere mekanik faz sapmasının çevrimiçi ölçümü teknolojisinden faydalanması dikkat çekiyor. Ayrıca motor zorlu ortamlarda güvenilirlik ve uyum sağlamak üzere yüksek sıcaklık, aşırı soğuk ve yüksek irtifalar dahil olmak üzere en zorlu koşullarda yoğun testlerden geçiyor. Tüm bu zorlu testler, aracın farklı koşullar altında istikrarlı bir şekilde çalışma yeteneğini doğruluyor.

Yeni bir çevre dostu ulaşım çağını başlatıyor!

Chery test ekibi, ısıtma, buz çözme, buğu çözme, soğuk çalıştırma ve düşük sıcaklık uyumluluğu için özel testlerin yanı sıra tüm aracın kapsamlı dinamik incelemelerini de gerçekleştirdi. Tüm bu değerlendirmeler, kullanıcıların zorlu ortamlarda güvenilir ve istikrarlı sürüş performansını deneyimlemelerini sağlıyor.

Ayrıca ekip, dünyanın farklı noktalarındaki yol şartlarında tüketiciler için tutarlı araç performansı sağlamak üzere farklı sürüş koşullarında karmaşık adaptasyon testleri de gerçekleştirdi. QPower markasının en güncel PHEV motorunun termal verimliliğindeki önemli artış, Chery’nin yeni enerji alanında devam eden keşfetme ve yenilikçi yaklaşımını temsil ediyor. Sadece Chery’nin temel teknolojilerdeki uzmanlığını ve yenilikçi çözümlerini vurgulamakla kalmıyor, aynı zamanda yeni bir çevre dostu ulaşım çağını başlatarak küresel tüketicilerde yüksek memnuniyet vadediyor.

Huawei MateBook X Pro 2024 inceleme