Chery, Türkiye pazarına güçlü ve iddialı bir giriş yapıyor

Chery

Chery, Türkiye’ye ilk etapta 1.6 litre benzinli motor ve 7 ileri otomatik şanzımana sahip TIGGO 8 PRO, TIGGO 7 PRO ve OMODA 5 modelleriyle giriş yapacak.

80 ülkeye yayılmış satış ve servis ağıyla 19 yıl üst üste Çin’in ihracat şampiyonu olan Chery, en yeni SUV modelleriyle Türkiye pazarına güçlü bir giriş yapıyor.

Chery

Türkiye’nin, tüm global markaların olduğu gibi Chery’nin de uzun zamandır odağında olduğunu söyleyen  Türkiye Başkan Yardımcısı Ahu Turan , “Son 4 yıldır, pazar araştırması, müşteri beklentilerinin analizi ve daha birçok farklı alternatiflerin fizibiliteleri sonucunda, Türkiye pazarına kendi yatırımı ile gelme kararı almıştır. Bu karar, markanın Türkiye’ye ve Türkiye’deki otomotiv pazarına olan inancının da tam bir göstergesidir” diye konuştu. 2023 yılında 25 ayrı noktada satış ve satış sonrası hizmeti verecek yetkili satıcı ile hizmete başlayacaklarını ifade eden Türkiye Başkan Yardımcısı Ahu Turan, “Satıcı ve servis ağımızı kademeli olarak genişleterek 2024 yılında 40’lar seviyesine çıkarmayı hedeflemekteyiz. Showroom’larımız, ürünlerimizin teknoloji, yeni trendler ve güç unsurlarını ön plana çıkaracak şekilde dizayn edildiler” dedi.

Chery

3 yeni SUV’u ilkbaharda yollarda!

Şirket ilk etapta 1.6 litre benzinli motor ve 7 ileri otomatik şanzımana sahip 3 farklı SUV modeliyle Türkiye pazarına giriş yapacağını vurgulayan Ahu Turan, “İlkbahardan itibaren 3 yeni modelimizle Türkiye pazarına giriş yapacağız. Chery OMODA 5, TIGGO 7 PRO ve amiral gemimiz TIGGO 8 PRO pazarda satışa sunacağımız ilk 3 model olacak. Göreceğiniz üzere tamamen SUV modellerimizle ilk etapta pazarda yer alacağız, bu modellerin ikisi kompakt SUV segmentinde yer alırken, amiral gemimiz TIGGO 8 PRO ise D segmentinde yer alıyor. Bu 3 modelde de ilk etapta 1.6 litre benzinli motor seçenekleriyle müşterilerin beğenisine sunulacak. 2024 yılından itibaren ise Chery’nin üstün teknolojili hibrit ve elektrikli motorizasyonlu model versiyonları pazardaki yerini alacak” açıklamasında bulundu.

Chery

Chery’nin artan global satışlarında amiral gemisi etkisi!

Firma, bu yılın ilk 11 ayında, yıllık yüzde 70,9 artışla 400.000 adedin üzerinde kümülatif ihracat satışına da ulaştı. Chery böylece, bizzat elinde bulundurduğu Çinli markalar arasında binek araçlarda “küreselleşme” rekorunu da kırmış oldu. Satışlardaki sürekli artış, firmanınürünlerinin küresel pazarda kabul görmesinin somut bir örneği. Özellikle amiral gemisi Chery TIGGO 8 PRO modeli, yollardaki üst sınıf kabin yaklaşımıyla tamamen yeni bir deneyim sunuyor. Bu kabin birkaç ödül kazanırken aynı zamanda orta hacimli 7 koltuklu SUV dünyasında lüks tanımı için yeni bir ölçütü de belirliyor.

Elektrik faturası nasıl düşürülür? İşte bu sorunun yanıtı!