PUBG Mobil Platformlara Geliyor!

pubg

Tencent tarafından gelen bir duyuruya göre 2017 yılına bomba gibi giren PlayerUnknown’s Battlegrounds PUBG Çin’de mobil platformlar için çıkış yapacak. Peki oyun diğer ülkelerde de dağıtılacak mı? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

PUBG Telefonlara Geliyor!

Son dönemlerde adından sıkça söz ettiren Tencent, 1998 yılında kurulan Çinli bir firma. Özellikle mobil oyun sektöründe faaliyet süren firma Riot Games’i satın alarak yaptığı hamle ile rakipsiz olacağı mesajını vermişti. Bunun sayesinde League of Legends’a benzeyen Strike of Kings adlı mobil oyun ile etkinliğini sürdürmeyi başarmıştı. Supercell gibi büyük firmaları da çatısı altında bulunduran holding, PlayerUnknown’s Battlegrounds’un geliştirici olan BlueHole ile de masaya oturmuş, fakat istediğini elde edememişti. Fakat Çin’de oyunun dağıtım haklarına sahip olan şirket, Çin’de yayınlanmak üzere oyunun mobil versiyonunu piyasaya süreceklerini duyurdu. PlayerUnknown’s Battlegrounds  PUBG “battle royale” kavramını en iyi şekilde yansıtan oyun unvanını hala elinde tutarken, Unreal Engine 4 oyun motoru ile çoğu PC’yi zorlamaya devam ediyor. Hal böyle olunca oyunun mobil versiyonunun da cihazları zorlayacak cinsten olması bekleniyor.

PUBG Mobile Geliştirme Süreci Sorunsuz Devam Ediyor

Oyunun her ne kadar ne zaman çıkacağı belli olmasa da firma geliştirme sürecinin sıkıntısız bir şekilde ilerlediği bilgisini verdi. Oyunun Çin üzerinde çıkış yapması tüm PlayerUnknown’s Battlegrounds oyuncularında diğer ülkelerde çıkış yapıp yapmayacağı sorunu oluşturdu. Tencent cephesinden kesin bir açıklama gelmemesinin yanında oyunun tam olarak PlayerUnknown’s Battlegrounds ismiyle çıkıp çıkmayacağı da bilinmiyor.
PlayerUnknown’s Battlegrounds şu anda PC için erken erişimde. Erken erişimde olmasına rağmen 22 milyon kopya satan oyunun Xbox One için de duyurulduğunu belirtelim. Oyunu Steam üzerinden satın almak da mümkün.

Destiny 2 Ücretsiz Deneme Sürümü Yayınlandı!