PS5 yurt dışından nasıl alınır?

Amazon 6000 TL'ye PS5 satacak

Malum PS5 Türkiye’de kara borsada. Peki yurt dışından PS5 almak güvenli mi? Yurt dışından PS5 nasıl alınır? İşte bu kritik soruların yanıtları.

Malum ülkemizde konsollar zaten yurt dışındaki fiyatlara göre hayli uçuktu. Fakat son gelen zamlarla birlikte yeni nesil konsollar ciddi anlamda erişilmesi güç bir seviyeye eriştiler.

Hali hazırda yeni nesil konsollar Xbox Seriex X ve PS5’in Avrupa fiyatı 499 euro. ABD fiyatları ise 499 dolar. Yani TL bazında hesapladığımızda her iki konsol da yurt dışında 4000 TL civarlarında satılmakta.

Yurt dışından PS5 nasıl alınır?

Şimdiye kadar PS5’in Türkiye fiyatı 8299 TL’ydi. Fakat kısa süre önce diskli sürüm 7499 TL, dijital sürüm ise 5999 TL olarak güncellendi. Xbox Series X şse Türkiye’de 7500 TL’den satılmakta. Yani Avrupa fiyatının neredeyse iki katı. PS5’in kara borsada 9000 TL, 10000TL’den satıldığını hesaba katarsak aynı durum Sony cephesi için de geçerli oluyor.

Sony Playstation 5 konsolu satışında rekor kırdı!

Tablo bu şekilde olunca insanlar yurt dışından PS5 alıp almamanın artı ve eksilerini araştırmaya başladı. Çünkü yurt dışından alınan cihaz tam olarak yarı yarıya mal oluyor. Ayrıca bu cihazlarda sim kart kaydı ve benzeri durumlar olmadığı için de konsolun yurt dışı ya da yurt içi olması herhangi bir önem arz etmiyor.

Bu bağlamdan bakında yurt dışından getirilen PS5’in tek bir dezavantajı olduğunu söyleyebiliriz. O da garanti durumu. Yurt dışından aldığını PlayStation 5, cihazı aldığınız ülkede garanti kapsamında olacağı için Türkiye’de garantisi olmayacak.

Onun dışında neresinden bakarsanız bakın yurt dışından PS5 alıp getirmek çok daha mantıklı olacaktır. Bunun için Amazon’un Almanya kaynağını kullanabilirsiniz.

PS5 sahipleri dertli! Konsol çok ısınıyor!